AcasăNewsAlertă pe glob! Vid de putere în tot mai multe state

Alertă pe glob! Vid de putere în tot mai multe state

Aparent un fapt normal, însă gravitatea situației impune o aplecare asupra cazului – tot mai multe state au șefi de guverne, președinți sau măcar miniștri plasați în carantină! Unii sunt la izolare și zdrăngăne mandolina pe acorduri de Red Red Wine, alții s-au infectat cu noul coronavirus. Ultima dată când omenirea s-a mai confruntat cu o situație similară a fost în urmă cu aproape 80 de ani, în plin război mondial. Azi, nu cad bombe din cer, dar pe tot globul e un Covid de putere mai înfricoșător decât orice nucleară.

Pe măsură ce virusul se răspândește, din ce în ce mai multă lume lucrează de acasă. O fac și politicienii, chiar dacă asta pare ciudat. De fapt, și ciudat, dar și periculos. Premierul Canadei,  nonconformistul Justin Trudeau, e ultimul lider intrat în autoizolare la domiciliu. Pe motiv de soție, Sophie Grégoire, testată pozitiv cu virusul Covid-19.

Până acum, sunt zeci de oficiali de prim-rang, de la șefi de state la miniștri, care au „căzut” la datorie pe frontul coronavirusului. Printre aceștia, miniștrii Sănătății din Marea Britanie și Iran, ministrul Culturii din Franța, șeful MAI din Australia, chiar și președintele Parlamentului European. Recent, s-a dus la autoizolare și președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care s-a întâlnit cu Donald Trump la reședința de la Mar-a-Lago. Cea care l-a însoțit pe Bolsonaro, secretarul de presă Fabio Wajngarten, a fost testată pozitiv.

În SUA sunt nouă parlamentari americani plasați în carantină! Și există îngrijorare și pentru fiica președintelui, Ivanka Trump, care a intrat în contact cu Ministrul Afacerilor Interne din Australia, Peter Dutton (testat pozitiv). De la întâlnirea cu Dutton, Ivanka Trump, consilier al tatălui său, s-a văzut cu procurorul general al SUA, William Barr, și alți oficiali ai Casei Albe. La Teheran, 8% din Parlament este în carantină! Inclusiv consilierul ayatollahului Ali Khamenei, dr. Ali Akbar Velayati, a fost testat pozitiv pentru coronavirus. După ce a revenit din China, a intrat direct în carantină și președintele Mongoliei, Khaltmaagiin Battulga. Ca să nu mai pomenim conducerea executivă a României, în frunte cu premierul Ludovic Orban, baricadat la Vila Lac 1 după ce un deputat liberal a „spurcat” tot Guvernul cu noul coronavirus.

Cu atâția lideri importanți „sechestrați”, vidul de putere creat se poate dovedi extrem de periculos, mai cu seamă că unii dintre ei domnesc peste regiuni în care războiul și conflictele armate sunt la ordinea zilei.

Și dacă tot veni vorba de arme, să spunem că panica a cuprins America. De teama unor evenimente ce se pot produce în astfel de momente, mulți cetățeni americani au dat iama în magazinele de arme la fel cum au năpădit românii peste rafturile de la Kaufland și Lidl. În aceste zile, cele mai mari vânzări în State au cunoscut armele de foc și gloanțele, nicidecum hârtia igienică și spirtul medicinal. LA Times scrie că în topul înarmării sunt California și New Yorkul, state puternic lovite de epidemia de coronavirus.

author avatar
Nicholas Cezar
534 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger