AcasăNewsAlertă pe Dunăre! O navă ucraineană a sărit în aer

Alertă pe Dunăre! O navă ucraineană a sărit în aer

explozieAlertă pe Dunăre! O navă ucraineană a sărit în aer

Oamenii care locuiesc în Delta Dunării, în apropiere de Gurile Dunării, s-au speriat de moarte când au auzit o bubuitură joi. Mulți dintre ei au ieșit alertați în curți, crezând că a explodat o bombă, mai ales că la câțiva kilometri se duce un război între Rusia și Ucraina.

Potrivit informațiilor oficiale, o navă hidrografică ucraineană a sărit în aer joi la Gurile Dunării, a anunţat vineri dimineaţă Comandamentul Operaţional Sud al forţelor de apărare ucrainene.

O navă de cercetare a sărit în aer

„Ca urmare a unei explozii la impactul cu un dispozitiv exploziv necunoscut în zona gurilor (canalului) Bâstroe de la Dunăre, o navă maritimă hidrografică ucraineană de mici dimensiuni s-a ales cu o gaură la provă, sub linia de plutire”, se arată într-un comunicat al Comandamentului Sud, citat de agenţia de presă Unian.

Echipajul a luat o serie de măsuri, prin forţe proprii, pentru a salva nava de la scufundare.

„În prezent au loc lucrări de reparare a ambarcaţiunii. Nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti”, se mai spune în comunicat.

Canalul Bâstroe, folosit pentru transportul cerealelor din Ucraina

Potrivit portalului Dumskaia din Odesa, în incident a fost implicată nava hidrografică Şliahovik, aparţinând unei instituţii din subordinea Ministerului ucrainean al Infrastructurii.

Alungarea forţelor ruse din Insula Şerpilor la sfârşitul lunii iunie a deschis Ucrainei calea spre porturile Ismail, Reni şi Ust-Dunaisk, toate situate în regiunea Odesa, notează Unian.

Ucraina, potrivit agenţiei de presă citate, a obţinut astfel posibilitatea de a-şi transporta cerealele nu doar prin canalul românesc Sulina, pe cale ferată sau cu mijloace auto, dar şi prin canalul Bâstroe care face legătura dintre Dunăre şi Marea Neagră.

author avatar
Andreea Vlad