AcasăNewsAlertă pe Dunăre! O navă ucraineană a sărit în aer

Alertă pe Dunăre! O navă ucraineană a sărit în aer

explozieAlertă pe Dunăre! O navă ucraineană a sărit în aer

Oamenii care locuiesc în Delta Dunării, în apropiere de Gurile Dunării, s-au speriat de moarte când au auzit o bubuitură joi. Mulți dintre ei au ieșit alertați în curți, crezând că a explodat o bombă, mai ales că la câțiva kilometri se duce un război între Rusia și Ucraina.

Potrivit informațiilor oficiale, o navă hidrografică ucraineană a sărit în aer joi la Gurile Dunării, a anunţat vineri dimineaţă Comandamentul Operaţional Sud al forţelor de apărare ucrainene.

O navă de cercetare a sărit în aer

„Ca urmare a unei explozii la impactul cu un dispozitiv exploziv necunoscut în zona gurilor (canalului) Bâstroe de la Dunăre, o navă maritimă hidrografică ucraineană de mici dimensiuni s-a ales cu o gaură la provă, sub linia de plutire”, se arată într-un comunicat al Comandamentului Sud, citat de agenţia de presă Unian.

Echipajul a luat o serie de măsuri, prin forţe proprii, pentru a salva nava de la scufundare.

„În prezent au loc lucrări de reparare a ambarcaţiunii. Nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti”, se mai spune în comunicat.

Canalul Bâstroe, folosit pentru transportul cerealelor din Ucraina

Potrivit portalului Dumskaia din Odesa, în incident a fost implicată nava hidrografică Şliahovik, aparţinând unei instituţii din subordinea Ministerului ucrainean al Infrastructurii.

Alungarea forţelor ruse din Insula Şerpilor la sfârşitul lunii iunie a deschis Ucrainei calea spre porturile Ismail, Reni şi Ust-Dunaisk, toate situate în regiunea Odesa, notează Unian.

Ucraina, potrivit agenţiei de presă citate, a obţinut astfel posibilitatea de a-şi transporta cerealele nu doar prin canalul românesc Sulina, pe cale ferată sau cu mijloace auto, dar şi prin canalul Bâstroe care face legătura dintre Dunăre şi Marea Neagră.

author avatar
Andreea Vlad
1.370 afisari

8 COMENTARII

  1. Ce transportau baietii,faina de praf de pusca intru ajutorarea infometatei lumi sarace cum ne zice ONU?

  2. Transportau rachete. Mi-a spus un fost coleg. I-os colonel (comandor) si stiu.

  3. Nu este exclus ca in viitorul apropiat sa auzim o veste asemănătoare, dar evenimentul se va produce pe Bratul Sulina, navigabil. Precedentul exista, făcut chiar de Ucraina, in 1991, când nava Rostov s-a pus de-a curmezișul Dunării si s-a scufundat, încă nu se știe de ce. De ce din punct de vedere tehnic, politic, economic si diplomatic se știe. Ucraina voia sa forțeze lucrurile ca ” Ieuropa ” sa accepte realizarea canalului Bâstroe. Acum o pot face iarăși ucrainenii, dar sa o pună in cârcă rușilor, ca sa ”demonstreze” încă o data cât sunt de ticăloși. De fapt blocarea portului Odessa nu se datorează intervenției rușilor cât minării de către ucraineni a Mării Negre, mine care acum plutesc la voia întâmplării, victima fiind si nava despre care se face vorbire, mine care sperie armatorii să trimită nave care sa poată încarcă grâul ucrainean. Vorba ceea, cine sapa groapa altuia risca sa cada el in ea.

  4. Ucrainenii sunt o nație de janghine. Ei sunt datori rușilor cu 300 miliarde euro pentru gazul consumat,dar în loc să plătească îi șantajau că le aruncă conductele care tranzitează Ucraina în aer. Asta după ce aveau un preț foarte mic + altele … Pupincuristul americanilor și UE de Iohannis de ce nu mârâie nimic în legătură cu teritoriile noastre ocupate de Ucraina?

  5. Infometata Africa abia asteapta sa fie ajutata sa scape din foamete cu grauntele lui Zelenski,calibrul 7,62.Asazisele grane ucrainene ,o minciuna ordinata cat casa a propagandei globaliste la care au pus botul,ca si la covid,milioane de prosti.

  6. A ha ha, nazistii astia de ukro-na-zi numai de smecherii se tin, cum ii lasi liber, cum mai explodeaza cev ain jurul lor, zici ca astia s-au nascut intre bombe !! Bai jidanski de Zdrelinski, nu mai lasa sa conduca nave din astea S.F., ca vezi ca se fac de kakat !! Bai, dar era mai bine daca exploda fix langa Constangeles, cand se plimba marele tampit de Chitac pe acolo, macar mai zbura si ala un pic, in sus si in jos !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger