AcasăNewsALERTĂ NATO! Armata Română a scos avioanele de luptă. Care este misiunea...

ALERTĂ NATO! Armata Română a scos avioanele de luptă. Care este misiunea lor de deasupra Mării Negre

avionALERTĂ NATO! Armata Română a scos avioanele de luptă. Care este misiunea lor de deasupra Mării Negre / foto: facebook.com/ForteleAerieneRomane

În perioada 17-19 februarie aeronave de tip F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR din cadrul Forțelor Aeriene Române au executat 2 misiuni reale de poliție aeriană în spațiul aerian naţional, deasupra Mării Negre, a anunţat MApN.

Dirijarea, controlul şi coordonarea misiunii au fost gestionate de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene.

„Centrul NATO de operaţiuni aeriene combinate (CAOC) Torrejón a ordonat decolarea aeronavelor aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană în România sub comandă NATO. Decizia a fost luată în urma detectării unor activități aeriene deasupra Mării Negre, în afara spațiului aerian național”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

„Aeronavele militare românești au executat patrulare aeriană după care au revenit la aerodromul de bază pentru refacerea capacităţii de zbor”, a explicat MApN.

În prezent Forţele Aeriene Române execută, alături de militari din forțele aeriene ale Italiei, Germaniei și Statelor Unite, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO pentru apărarea spaţiului aerian naţional.

Bazele aeriene din România se aglomerează cu avioane de luptă aliate

Trei aeronave Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Germane au aterizat joi, 17 februarie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu şi s-au alăturat celorlalte aeronave româneşti sau aliate care execută în misiuni de poliţie aeriana la frontiera estică a NATO. Potrivit MApN, detaşamentul german, format din aproximativ 60 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, alături de militarii Forţelor Aeriene Române şi Forţelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele 3 săptămâni.

Drept urmare, misiunile de poliţie aeriană ale NATO în România vor fi realizate de 17 avioane F-16 A/B Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române, 8 aeronave F-16 Fighting Falcon ale US Air Forces şi 4 aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii în Europa. Toate aceste aeronave vor decola în caz de urgenţă de pe Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea.

author avatar
Andreea Vlad
1.044 afisari

8 COMENTARII

  1. Da! I-au speriat pe rusi. Avem piloti cu un singur nivel de pregatie adica stiu sa decoleze si sa aterizeze cu avioanele lor de 40 de ani. Hilar.

  2. Bine zis „politie aeriana” ca apararea se face cu rachete sol-aer,nimeni nu mai face lupte aeriene ca in 1944//rusii au S400 S500 iar americanii au tot felul de HIMARS

  3. Poftiti voi ma Rambo,Nils si Costel sa faceti voi treaba asta, dar tare mi-e ca abia stiti sa vorbiti, armata n-ati facut nicio ora, macar de-ati avea capacitatea de a tace ! In caput vostru e totul o gluma, un misto caraghios, o bere- noua si atit ! Faceti misto de piloti ramani, germani, americani, italieni ?!!!! Iarta-i Doamne, nu au nicio vina ca sint prosti, boala grea ! Imbecililor !

    • Cred ca filmul tău de căpătâi este Top Gun,la care te uiți continuu.Si stai liniștit,când eu făceam armata tu te incaltai cu fesul.

  4. ”Faceti misto de piloti ramani, germani, americani, italieni ?!!!!”
    Cum ne-am permite? Romania are 20 de piloti (cu nivelul unu de pregatire) si 32 de avioane f16 de 40 de ani.
    Astia stiu sa decoleze si sa aterizeze daca-i vremea buna.

  5. Davidovici daca esti prost taci nu incurca lumea.De un eventual atac te aperi cu rachete sol-aer nimeni nu urmareste avioane la viteze supersonice.Ceea ce ai vazut in filme nu se potriveste cu realitatea.Totul se face pe radar si computere de la sol nu din aer.

  6. Da viitorul ne spune că luptele moderne se duc cu rachete și alte sisteme antiaeriene, cine are cele mai bune sisteme, se va impune prin distrugerea infrastructurii de lupta, a materialelor și mijloacelor de luptă și nu în ultimul rând a forței vii.
    Nu în ultimul rând va intra in scena Mana moartă, și de aici încolo nu știu cine mai scapă viu și nevătămat.
    Ruși sunt un potențial pericol așa că Americanii care de vreme bună, duc luptele numai în îndepărtare vor intra in vrie, că rușii au ambiții mari și nu se știe deznodământul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger