AcasăNewsAlerta NASA: Satelitul de peste 6 tone ar putea cadea in nordul...

Alerta NASA: Satelitul de peste 6 tone ar putea cadea in nordul Italiei!

Resturile desprinse din satelitul american care va cadea astazi pe Terra ar putea lovi nordul Italiei. Protectia civila italiana le-a cerut locuitorilor din nordul tarii sa ramana in locuintele lor.

„Pe baza indiciilor si a estimarilor furnizate de Comitetul tehnic stiintific”, Protectia civila italiana a anuntat ca „probabilitatea ca unul sau mai multe fragmente desprinse din satelit sa cada pe teritoriul italian a crescut la 1,5%, dupa ce joi seara aceasta probabilitate era de 0,6%”, informeaza AFP. Regiunile potential vizate sunt cele din nordul tarii – Piemont, Lombardia, Val d’Aoste, Liguria, Trentino-Tirolul de Sud, Venetia si partea de vest a regiunii Emilia-Romagna, potrivit acestei institutii italiene, scrie jurnalul.ro

Dupa ce i-au calculat traiectoria probabila, expertii NASA si-au dat seama ca satelitul are mari sanse sa se prabuseasca intr-o zona dens populata. Oamenii de stiinta spun insa ca, odata intrat in atmosfera, satelitul se va dezintegra, reducand pericolul unei coliziuni.

„Sunt cateva piese, probabil 26, care ar putea lovi suprafata planetei. Dar trebuie sa fim constienti ca odata ce se va da alarma, in cazul in care sunt vizate zone populate, ar fi bine ca oamenii sa ramana in casa. Sansele ca acest lucru sa se intample sunt insa mici”, a declarat Derek Pitts, astronom la Institutul Franklin, pentru CBS News.

1.226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger