AcasăNewsAlerta NASA! Cinci asteroizi au luat Pamantul drept tinta!

Alerta NASA! Cinci asteroizi au luat Pamantul drept tinta!

Agentia spatiala americana, NASA, a reperat cinci asteroizi, cu diametre intre opt si 90 de metri, care vor trece foarte aproape de Pamant in urmatoarele 12 luni. Poate prea aproape…

Primul asemenea eveniment va avea loc la 23 iulie, cand asteroidul 2017 BS5, cu un diametru estimat intre 40 si 90 de metri, se va apropia de planeta noastra la de 3,15 ori distanta lunara, adica la peste 1,2 milioane kilometri (distanta medie care separa Pamantul de singurul sau satelit natural — 384.400 km). Cel mai mare risc de coliziune va fi insa la 12 octombrie, cand asteroidul 2012 TC4, cu diametrul de 27 de metri, se va apropia de Terra la numai 0,15 distanta lunara, adica aproximativ 57.000 de kilometri. Alti trei asteroizi, cu diametre intre opt si 38 de metri, se vor apropia de Pamant la 3 decembrie 2017, 24 februarie 2018 si 2 aprilie 2018. NASA are o echipa de oameni de stiinta care monitorizeaza in mod regulat rocile spatiale si ia in considerare orice ar putea reprezenta o amenintare pentru planeta noastra.

Conform calculelor astronomilor, acesti asteroizi nu se vor ciocni de planeta noastra. Desigur insa ca este o chestiune de timp pana cand un asteroid va lovi Pamantul. Numeroase astfel de evenimente s-au mai intamplat in istoria geologica a planetei si cu certitudine se vor mai intampla. Cea mai mare probabilitate este ca un astfel de asteroid sa loveasca undeva in ocean. Daca un asteroid cu diametrul de 90 de metri s-ar prabusi in ocean, valurile uriase, de tip tsunami, rezultate nu ar fi suficient de puternice pentru a duce la disparitia civilizatiei umane.

author avatar
Catalin Dumitrescu
470 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger