AcasăNewsAlertă! Muniție dispărută din sediul poliției! Unde s-a întâmplat totul

Alertă! Muniție dispărută din sediul poliției! Unde s-a întâmplat totul

Alertă! Muniție dispărută din sediul poliției! Unde s-a întâmplat totulAlertă! Muniție dispărută din sediul poliției! Unde s-a întâmplat totul (foto: facebook)

O informație de ultimă oră vizează verificări ce se fac într-un caz ajuns în atenția opiniei publice la începutul acestei săptămâni.

Totul ca urmare a faptului că un încărcător cu 17 gloanțe ar fi dispărut chiar din sediul poliției din Mihăilești, județul Giurgiu, din câte anunță Antena3.

Alarma s-a dat de la nivelul ofițerului de serviciu, care a sesizat lipsa echipamentului cu pricina. Nu se știe deocamdată ce s-a întâmplat și cum de s-a ajuns într-o astfel de situație. Se fac verificări, fiind începută o anchetă inclusiv la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române. Conform aceleiași surse, cea mai recentă verificare a rastelului de la poliția din localitatea giurgiveană Mihăilești s-a făcut pe 23 decembrie. Și anume înainte de Crăciun. Se așteaptă, așadar, răspunsuri oficiale în acest caz.

Percheziții la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Ce au găsit polițiștii

În urmă cu aproape o săptămână, mai precis pe 4 ianuarie, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, având sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au ieșit pe teren având trei mandate de percheziție domiciliară.

„Perchezițiile au vizat imobilele a doi bărbați, de 26 și 43 de ani, din Buzău, respectiv Bozioru, bănuiți de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.
În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă artizanală şi 31 de cartușe, muniţie despre care există indicii că ar fi fost adusă în ţară din Danemarca”, anunța, la acea dată, IPJ Buzău.

Totodată, s-a găsit și o arbaletă. „În cadrul investigaţiilor, polițiștii au descoperit și o arbaletă, pe care tânărul de 26 de ani ar fi vândut-o altui bărbat.

Arbaleta a fost găsită la acesta din urmă şi, întrucât o deţinea în afara cadrului legal, a fost sancționat contravențional, pentru neîndeplinirea obligației de notificare prealabilă a organelor competente, conform prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor, componentelor esențiale și al munițiilor.

În cauză, cercetările sunt continuate, pentru comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată”, potrivit IPJ Buzău.

author avatar
Andrei Coman
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger