AcasăNewsALERTA! Meteorologii au vesti proaste! Ninsori si viscol in 14 judete din...

ALERTA! Meteorologii au vesti proaste! Ninsori si viscol in 14 judete din tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de viscol pentru perioada 29 ianuarie, orele 06.00- 23.00, dar si pentru zilele de joi si vineri.

Meteorologii au emis cod portocaliu pentru judetele din sud-estul teritoriului. Viscolul va bate cu putere in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente. In judetele Buzau, Braila, Ialomita Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea vor fi rafale de peste 70 – 80 km/h. Se vor forma troiene, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. In sud-estul Dobrogei, la inceputul intervalului, vor fi ploi si lapovite si se va depune polei.

Codul galben va fi valabil in Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si centrul Moldovei unde va ninge si se va depune strat nou de zapada, local consistent. Vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 – 55 km/h, temporar viscolind si troienind zapada.

Meteorologii au emis si un cod portocaliu pentru perioada 29 ianuarie, ora 23.00 – 30 ianuarie, ora 10.00. Potrivit ANM, viscolul puternic va continua in estul Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde viteza vantului la rafala va depasi temporar 60 – 70km/h, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea va fi redusa. Vestea buna e ca se va restrange codul.

In intervalul mentionat, local in jumatatea vestica a Munteniei si in sud-estul Transilvaniei, precum si in centrul Moldovei, va continua sa ninga, iar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 km/h, temporar viscolind sau spulberand zapada.

Nici pentru ziua de vineri meteorlogii nu aduc vesti prea bune. Va fi foarte frig, gerul va continua in estul, sudul si local in centrul tarii, maximele zilei pornesc de la cel mult intre -14 si chiar -13 grade in Moldova si doar in Dealurile de Vest se ating din nou 3 sau 4 grade pozitive.

author avatar
Andra Nesu
550 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger