AcasăNewsAlertă METEO! Ploile fac prăpăd în jumătate de țară. COD GALBEN anunțat...

Alertă METEO! Ploile fac prăpăd în jumătate de țară. COD GALBEN anunțat de meteorologi

vremea

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat joi, un nou cod galben de ploi abundente valabil în 17 județe ale țării, care intră în vigoare joi dimineață, până vineri dimineață.

Codul galben de ploi însemnate cantitativ intră în vigoare joi, 8 octombrie, la ora 10.00 și va dura până vineri dimineață, 9 octombrie, la ora 10.00.

În intervalul menționat, în Moldova, local în Muntenia, Carpații Meridionali și sud-estul Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și la munte, 50-70 l/mp, potrivit avertizării ANM.

foto ANM

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Astfel, va ploua semnificativ în județele Argeș, Bacău, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Iași, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.

Prognoza pentru zilele următoare

Joi, temperaturile scad în toate regiunile țării şi o să avem atmosfera închisă, ploi în majoritatea zonelor şi cantităţi mari de apă, în special în Moldova şi la munte.

Vineri, ploile continuă în jumătatea estică, iar în Muntenia, Dobrogea şi în zona Moldovei vor fi averse mai consistente, însoţite de descărcări electrice. Pe partea vestică, se arată soarele şi mai vin doar câţiva stropi, iar vântul suflă mai tare la munte şi în sud-vestul extrem, dar se intensifică şi în ţinuturile estice.

Sâmbătă mai apar ceva înnorări şi ploi slabe prin est, sud-est şi la munte. În rest avem soare, vreme bună şi temperaturi potrivite perioadei. Dimineaţa şi noapte, e posibil să apară ceaţă.

Şi duminică mai sunt ceva condiţii de ceaţă, poate şi burniţa, la începutul zilei. Apoi, vremea frumoasă cuprinde toată ţara şi se încălzeşte. Maximele ajung pe la 25 de grade.

author avatar
Andreea Vlad
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger