AcasăNewsAlertă METEO de vreme severă! ANM a emis COD PORTOCALIU

Alertă METEO de vreme severă! ANM a emis COD PORTOCALIU

vremeaAlertă METEO de vreme severă! ANM a emis COD PORTOCALIU

ANM a emis luni seară o atenţionare nowcasting de vreme rea. Potrivit meteorologilor, vor fi semnalate grindină, vijelii şi descărcări electrice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni seară, un Cod portocaliu de vreme severă valabil până la ora 20:30.

În județul Caraş-Severin: Reșița, Bocșa, Oravița, Anina, Berzovia, Lupac, Doclin, Târnova, Ramna, Ciclova Română, Ciudanovița, Ocna de Fier; Se vor semnala: grindină de dimensiuni medii, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice.

De altfel, până marți la ora 18:00 este în vigoare o avertizare cod galben. Va ploua în mare parte din țară, iar vântul va bate cu putere, la început în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în vestul și nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul și nordul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Moldovei.

Furtunile fac prăpăd în aproape toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip Cod galben ce vizează mai mult de trei sferturi din ţară, de luni după-amiaza până marţi seara.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 5 octombrie, ora 15:00 – 6 octombrie, ora 18:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în Banat, Crişana, Maramureş, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul şi nordul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei.

De asemenea, vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 – 35 l/mp şi, izolat, 50 – 60 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85 – 95 km/h), iar temporar în vest şi în nord-est, cu rafale în general de 50 – 60 km/h.

author avatar
Andrei Ștefan
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger