AcasăUtileMeteoALERTĂ METEO! ANM, COD PORTOCALIU de ninsori puternice (HARTA) / Prognoză specială...

ALERTĂ METEO! ANM, COD PORTOCALIU de ninsori puternice (HARTA) / Prognoză specială pentru București!

(sursa foto: alba24.ro)

Începutul lui Martie, luna lui Mărțișor, aduce, în unele zone ale țării, ninsoare, nu soare blând și temperaturi primăvăratice.

Meteorologii au actualizat prognoza și au transmis luni, 28 februarie, o avertizare COD PORTOCALIU de ninsori viscolite și vizibilitate redusă, pentru două județe din țară, alte șase aflându-se sub COD GALBEN de intensificări ale vântului și ninsori.

Astfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că de luni dimineață și până în dimineața zilei de marți, respectiv în intervalul 28 februarie, ora 10 – 1 martie, ora 10, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Iar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol.

foto: meteoromania.ro

În același interval, 28 februarie, ora 10 – 1 martie, ora 10 două județe se vor afla sub COD PORTOCALIU. Conform ANM, în județele Constanța și Tulcea va ninge însemnat cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. „Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ”, informează ANM. Potrivit meteorologilor, pe litoral și în deltă, rafalele vor atinge 80…90 km/h și vor fi precipitații mixte.

Informare meteo pentru mai multe zone din țară, valabilă de marți până joi

Și tot luni a fost făcută publică, din direcția ANM, o informare meteorologică, ce va intra în vigoare marți dimineață. Mesajul de la meteorologi are în vedere intervalul 1 martie, ora 10 – 3 martie, ora 10.

Răstimp în care, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în estul, sudul și centrul țării, dar și în zona Carpaților Orientali și Meridionali va ninge temporar, iar local se va depune strat de zăpadă.

De asemenea, nu va lipsi nici vântul. Care va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45…50 km/h, viscolind ninsoarea.

Totodată, meteorologii mai transmit, prin intermediul acestei informări, că până la mijlocul săptămânii vremea va fi rece pentru începutul lunii martie, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în est și sud-est – unde senzația de rece va fi amplificată și de vânt.

Prognoză specială pentru București – sunt anunțate ninsori

Nici Capitala nu va scăpa, pe final de februarie, de precipitații specifice iernii. Și în prima zi a lui Martie, prima lună de primăvară calendaristică, sunt anunțate ninsori temporare.
ANM a transmis, tot în prima zi a acestei săptămâni, o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 28 februarie, ora 10 – 3 martie, ora 10, din care aflăm cum va fi vremea în Capitală, până joi dimineață.

Astfel, potrivit meteorologilor, vremea va fi închisă şi se va răci. „Temporar va ninge, mai ales luni (28 februarie) și marți (01 martie) și se va depune strat de zăpadă, în medie de 2…4 cm”, anunță ANM.

Nici în București nu va lipsi vântul, care va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei de luni, când la rafală vor fi viteze în general de 50….55 km/h.

De asemenea, prin intermediul acestei prognoze speciale meteorologii anunță și vești despre valorile pe care le vor indica termometrele. Și anume că temperaturile maxime vor fi de 2…4 grade, iar minimele de -3…0 grade.

612 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger