AcasăNewsAlerta MAXIMA! Pe piata din Romania se vand jucarii OTRAVITOARE!

Alerta MAXIMA! Pe piata din Romania se vand jucarii OTRAVITOARE!

Expertii de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor au intrat in alerta maxima dupa ce au descoperit ca jucariile care se vand in unele magazine din Romania contin metale grele, considerate otravitoare. De asemenea, au fost gasite sapunuri cu bule speciale care contineau substante chimice extrem de periculoase pentru sanatate.

Comisarii ANPC au facut mai multe controale si au facut o descoperire socanta. Papusile contineau plumb si alte metale grele care pot afecta sanatatea celor mici.

Ceea ce este foarte ingrijorator este faptul ca au gasit nereguli la 87% dintre unitatile de vanzare controlate.  De asemenea, in afara de papusile care contineau plumb, comisarii au gasit si arme, pusti, pistoale cu bile care aveau un grid ridicat de vatamare. In magazine au fost descoperite si alte arme de jucarie cu ventuze care puteau provoca sufocarea celor mici, arata Romania TV.

Sfatul expertilor este ca romanii sa nu cumpere jucarii ieftine pentru ca le pot pune sanatatea in pericol celor mici. Specialiastii de la ANPC spun ca parintii nu trebuie sa achizitioneze din magazine  jucarii cu parti mici si detasabile.

author avatar
Anca Murgoci
548 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger