AcasăNewsAlerta MAXIMA in sud-vestul tarii. Zeci de localitati sunt inundate!

Alerta MAXIMA in sud-vestul tarii. Zeci de localitati sunt inundate!

Aproape jumatate din tara se afla sub atentionare de vreme rea pana luni dimineata, insa zeci de localitati din sud-vestul tarii se afla deja sub ape.

Viiturile au facut prapad in Mehedinti, Gorj, Dolj si Dambovita, cele mai afectate fiind localitatile Motru, Podul Grosului, Prunisor, Balacita si Carpen.

Sute de oameni sunt evacuati de teama ca apele le vor lua casele. Exista si pericolul unor alunecari de teren astfel ca Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a solicitat interventia imediata a fortelor de ordine.

Conform romaniatv.net, Nicolae Draghia, prefectul de Mehedinti, a anuntat ca in judet „a avut loc o declansare de nori deosebita. A plouat mult si avem multe puncte critice unde este nevoie de interventie prompta”.

Conform specialistilor in meteorologie, in Romania sunt asteptate, intr-un interval de 24-36 de ore, cantitati de precipitatii cat pentru o luna intreaga. Asta desi ploile care vin dinspre sud-vestul continentului au facut deja prapad in Italia, Serbia sau Ungaria.

author avatar
Cristi Ionita
406 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger