AcasăNewsAlertă la un liceu din Capitală, după ce s-a găsit o ladă...

Alertă la un liceu din Capitală, după ce s-a găsit o ladă în care se aflau GRENADE! – VIDEO

Alertă la un liceu din Capitală, după ce s-a găsit o ladă în care se aflau GRENADE! - VIDEO (sursa foto: facebook)

Pirotehniștii au intervenit de urgență, marți, 29 iunie, după ce s-a anunțat ce s-a descoperit la o unitate școlară din Capitală. Este vorba despre un liceu aflat în reabilitare, drept urmare în incintă nu se aflau candidați care să fi putut susține proba obligatorie a Bacalaureatului, știut fiind faptul că a fost zi de examen pentru absolvenții clasei a XII-a.

Apelul a fost dat în cursul dimineții, când, din câte a anunțat Poliția Capitalei, ”Secţia 8 Poliţie a fost sesizată telefonic că în incinta unui liceu în proces de reabilitare din sectorul 2, a fost găsită o ladă ce conţinea grenade”.

Conform Romania TV, grenadele au fost găsite la Colegiul Economic Hermes. La fața locului au ajuns nu doar polițiștii, ci și specialiștii pirotehniști, care au ridicat lada respectivă.

Potrivit sursei citate, s-a constatat că era vorba de grenade de exercițiu, care nu ar fi reprezentat un pericol de explozie.

Descoperire șocantă în județul Botoșani

În urmă cu exact o săptămână, reprezentanții ISU Botoșani anunțau că ”o bombă de aruncător, în perfectă stare de funcționare, a fost descoperită pe raza comunei Tudora”. Conform aceleiași surse, ”echipa pirotehnică a constatat că aceasta are calibru 60 mm și putea exploda la orice acțiune mecanică”.

Din fericire, s-a reușit transportarea elementului de muniție, în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, pentru a fi distrus. ”Pirotehnicienii botoșăneni au asanat zona, nefiind descoperite alte elemente de muniție. Totodată, le-au explicat muncitorilor cum trebuie să procedeze dacă mai descoperă astfel de obiecte”, au mai transmis oficialii ISU Botoșani, pe 22 iunie, via Facebook.

443 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger