AcasăNewsAlertă la Timișoara! Zeci de persoane evacuate, după deratizare. Tragedia din 2019...

Alertă la Timișoara! Zeci de persoane evacuate, după deratizare. Tragedia din 2019 se putea repeta 

Alertă la Timișoara! Zeci de persoane evacuate, după deratizare. Tragedia din 2019 se putea repeta / foto: tion.ro

70 de persoane, inclusiv copii, au fost evacuate marți seară dintr-un bloc din Timișoara după o acțiune de deratizare. Ministerul Sănătății face anchetă pentru a descoperi responsabilii incidentului.

Reprezentanții ISU Timiș au anunțat că în urma unui apel prin 112, pompierii au fost anunțați că în scara unui bloc se simte miros înțepător care pătrunde și în apartamente. Se pare că în spațiul unei societăți comerciale, aflat la parterul blocului, s-a efectuat o activitate de deratizare, transmite tion.ro.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator.

sursă foto: tion.ro / Facebook/Dominic Fritz

Toate persoanele de pe scara blocului au fost evacuate. Este vorba despre 70 de persoane printre care sunt și 12 copii. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale, dar Ministerul Sănătății a ordonat DSP să facă o anchetă, după ce primarul Dominic Fritz a vorbit cu mai mulți reprezentanți ai Guvernului.

În 2019 doi copii și o mamă au murit

Primarul orașului Timișoara a anunțat că se caută soluții pentru persoanele evacuate „Nimeni nu își dorește o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Blocul a fost evacuat, iar eu am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate”, a anunțat, pe Facebook, Dominic Fritz.

În 2019, doi copii, unul de 3 ani și altul de zece zile, și mama acestuia din urmă, în vârstă de 29 de ani, au murit, iar alți patru copii au ajuns în spital, în stare gravă, după ce a avut loc o amplă operațiune de dezinsecție, tot într-un bloc din Timișoara.

Tot atunci, 12 copii și 8 adulți au fost internați în spital, dar în stare bună, cu o evoluție favorabilă. În urma tragediei, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

author avatar
Andreea Vlad
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger