AcasăNewsAlertă la telescaunul de la pârtia Prislop: 20 de persoane, blocate! A...

Alertă la telescaunul de la pârtia Prislop: 20 de persoane, blocate! A fost activat Planul Roșu de Intervenție! (VIDEO)

S-a dat alarma, sâmbătă, pe pârtia Prislop, în Maramureș, după ce telescaunul s-a blocat. Mai multe persoane au rămas suspendate, iar autoritățile au declanșat Planul Roșu de Intervenție.

O persoană a ajuns la spital cu degerături.

Panica, de la o pană de curent

O avarie la rețeaua electrică a lăsat localitatea fără curent mai bine de o oră. Aşadar, o pană de curent a indus panică printre turiștii de pe pârtia Prislop în această seară. Aceștia au rămas blocați pe telescaun în urma întreruperii furnizării de energie electrică.

Autoritățile au activat imediat Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului au intervenit mai multe echipaje de salvamontișri, pompieri SMURD și echipaje ale SAJ Maramureș.

Majoritatea turiştilor au coborât singuri

Salvamontiștii și pompierii din Borșa, Vișeu și din Baia Mare au reușit să-i coboare pe schiori și pe turiști din telescaun, și i-au transportat la un refugiu încălzit din vârful pârtiei.

Un copil în vârstă de opt ani a suferit degerături la un deget și a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă nu a fost transportat la spital.

Majoritatea turiștilor au coborât singuri, pe schiuri, până la baza pârtiei. Între timp, defecțiunea a fost remediată iar instalația de telescaun a fost repornită. De asemenea, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 19.00, sâmbătă.

author avatar
Andrei Ștefan
263 afisari

2 COMENTARII

  1. „O avarie la rețeaua electrică a lăsat localitatea fără curent mai bine de o oră. ”
    Bouanii aia salbatici din Prislop Maramures au auzit in viata lor de generatoare de curent? Sau ei stiu doar cu horinca si cu brishca?

  2. Anonime, dupa ce vii și te umfli cu cârnați și slana de la cei pe care-i numești tu, acuma te dai deștept. Au auzit de generatoare, dar tu de coborâre asistata de pe telescaun ai auzit ??? S-a întâmplat și la case mai mari și nu s-a făcut atâta gargară.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger