AcasăNewsAlerta la nivel mondial! Armata nord-coreeana ameninta: "Razboiul ar putea izbucni azi...

Alerta la nivel mondial! Armata nord-coreeana ameninta: „Razboiul ar putea izbucni azi sau maine!”

Armata nord-coreeana a primit, joi, aprobarea finala pentru a declansa operatiuni militare impotriva Statelor Unite, inclusiv atacuri nucleare. Razboiul ar putea incepe joi sau vineri, dupa cum anunta statul major al armatei nord-coreene.

Kim Jong Un, liderul nord-coreean, a aprobat un plan ce permite pregatirea rachetelor pentru un atac asupra tintelor din SUA, dar si asupra bazelor militare americane din Oceanul Pacific si Coreea de Sud, noteaza huffingtonpost.com.

Statul Major General al armatei a informat in mod oficial Washingtonul ca amenintarile americane vor fi combatute prin „mijloace de lovire nucleara”, se arata intr-un comunicat primit la Seul, citat de agentia de presa oficiala nord-coreeana KCNA.

„Operatiunea nemiloasa a fortelor armate revolutionare (nord-coreene) in acest sens a fost definitiv examinata si ratificata”, afirma un reprezentant al armatei. Totodata, in comunicat se mai specifica faptul ca: „Razboiul ar putea izbucni azi sau maine (joi sau vineri, n.r.). Momentul exploziei se apropie cu repeziciune. Tinand cont de aceasta situatie, Statul Major General al armatei nord-coreene, insarcinat cu toate operatiunile, va adopta contramasuri militare practice puternice”, citeaza aljazeera.com.

Phenianul a multiplicat provocarile, in ultimele saptamani, amenintand cu eventuale lovituri impotriva Statelor Unite, Hawaii si Guam, in Pacific.

Armata nord-coreeana sustine ca responsabilitatea actualei crize se datoreaza in intregime Statelor Unite, mentionand participarea unor bombardiere americane de tip B-52, capabile sa transporte bombe nucleare, si a unor bombardiere „invizibile” de tip B-2 la manevre militare comune cu Coreea de Sud.

„Intreaga peninsula coreeana nu a mai fost expusa, niciodata ca acum, unui asemenea pericol de razboi nuclear”, se mai arata in comunicatul emis de Statul Major General al armatei nord-coreene.

De asemenea, miercuri, Pentagonul a anuntat ca ia „foarte in serios” amenintarile Coreei de Nord.

„Am vazut astazi (miercuri, n.r.) o noua declaratie a Coreei de Nord, care agita inca o data o amenintare neconstructiva. Aceasta este o noua declaratie provocatoare care izoleaza inca un pic Coreea de Nord de restul comunitatii internationale si subliniaza nevoia sa de dezvoltare economica. Coreea de Nord ar trebui sa isi opreasca amenintarile provocatoare si sa se conformeze mai degraba obligatiilor sale internationale”, a declarat Caitlin Hayden, o purtatoare de cuvant a Consiliul National american de Securitate, potrivit foxnews.com.

author avatar
Alina Costache
1.596 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger