AcasăNewsUPDATE. Alertă la Curtea de Apel București! Anunțul care a pus pe...

UPDATE. Alertă la Curtea de Apel București! Anunțul care a pus pe jar autoritățile/ Ce s-a stabilit după verificări

sursa foto: captură video Antena 3

Mai multe echipaje de poliție, dar și brigada antitero au intervenit, luni, la sediul instanței din București, ca urmare a primirii unei alerte.

Se intervine la sediul Curții de Apel București după ce s-a primit o amenințare despre un presupus dispozitiv exploziv. În primă fază, s-a anunțat că e vorba despre o instituţie publică din Sectorul 4. Iar apoi s-a aflat că e vorba despre Curtea de Apel Bucureşti.

„Astăzi, 24 aprilie 2023, în jurul orei 11.30, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 14 a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, într-o instituţie publică din Sectorul 4, ar fi fost amplasat un dispozitiv exploziv”, a transmis, luni, Poliţia Capitalei, potrivit news.ro.

La fața locului au ajuns polițiști, dar și specialişti pirotehnişti, care fac verificări specifice, pentru a se stabili dacă a fost sau nu vorba despre o alertă falsă.

Din primele informații, clădirea este evacuată, până la finalizarea verificărilor.


UPDATE: Poliţiştii au aplicat restricţii de trafic pe Splaiul Independenţei, de la Naţiunile Unite până la Piaţa Unirii.

UPDATE 2: La Curtea de Apel București sunt programate, luni, mai multe procese. Printre ele și cel ce vizează retragerea certificatului de revoluționar al lui Ion Iliescu, fostul președinte al României. Conform portalului instanței, procesul având ca obiect „anulare act administrativ” figura pe rolul Secţiei a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Ora estimată de începere a ședinței era 12. Potrivit portalului instanței, reclamantul în această speță e Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989, iar pârâți Administrația Prezidențială și Ion Iliescu.

Așadar, alerta a venit chiar înainte de startul procesului.

UPDATE 3: S-au încheiat procedurile de verificare declanșate în urma alertei, care, din câte au anunțat oamenii legii, s-a dovedit a fi fost una falsă.

Activitatea de verificare s-a încheiat. Nu se confirmă aspectele sesizate”, a transmis Poliţia Capitalei, conform news.ro.

author avatar
Andrei Coman
703 afisari

5 COMENTARII

  1. Cica la 12:00 ar fi inceput procesul prin care i s-ar fi anulat certificatul de revolutionar lui Ion Iliescu. Sa fie oare vreo coincidenta?

    • Nu stiu, insa toate certificatele de “revolutionari” ar trebui anulate, impreuna cu beneficiile aferente.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger