AcasăNewsAlertă la Constanța! Un individ mascat a furat arma şi muniţia unui...

Alertă la Constanța! Un individ mascat a furat arma şi muniţia unui soldat, într-o unitate din Mamaia

armaAlertă la Constanța! Un individ mascat a furat arma şi muniţia unui soldat, într-o unitate din Mamaia

S-a dat alarma la Constanța, sâmbătă seara. Un individ cu cagulă pe față și înarmat cu o armă albă a intrat într-o unitate militară și a furat arma și muniția soldatului de la pază.

Incidentul s-a produs în seara zilei de 19 martie, la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat, transmite Digi 24.

Militarul a fost atacat prin surprindere de o persoană mascată și înarmată cu o armă albă.
Cel care asigura paza unității militare a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe, potrivit lui Costi Spînu, purtător de cuvânt MApN.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității, sărind gardul, iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Razie pe străzile din Constanţa

Străzile din Mamaia şi Constanţa s-au umplut de poliţişti, iar paza la consulatul Rusiei din Constanţa a fost întărită, preventiv.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare.

author avatar
Andreea Vlad
982 afisari

15 COMENTARII

  1. diversiune de prost gust la fel ca si aia cu irlandezul care a sarit gardul parlamentului .

    • soldatul ”profesionist” aflat in garda este RRom si a vandut arma fratelui lui Beinur ptr a se razbuna pe ala de l-a impuscat cu bile .

    • Ce-i bai p u l i k a , ti-au furat ti ganii mitraliera. Lasa ca ajungi tu in arestul de la garnizoana sa vezi ce bataie iti dau. Am fost mobilizat la cerere desi am peste 70 de ani, jigodii proaste ce sunteti!

  2. Pai „procedura legala ” era ” SA OPUNA REZISTENTA IN LUPTA CORP LA CORP ” ?
    HALAL ARMATA !

  3. CAZ DE BATALION DISCIPINAR(PUSCARIE).OARE ASTIA NE PAZESC PE NOI,OARE PREZINTA INCREDERE ARMATA ROMANA CU ASEMENEA MILITARI PROFESIONISTI?

  4. Domnii si Doamnele din sistemul national de aparare ordine publica si securitate nationala
    Uitati-va ba la voi ce sunteti
    ps.daca una din „structuri” banuiesc care a facut o „gluma”…sa nu gasiti un baietzas de la „structura” cu niste plumb in cap sau cu un trandafir langa ca la bulgari
    pps.nu au fost ucrainieni rusi sau interlopi.aia puteau aduce 1000 kalasnikov prin frontiera ciur iar baietzii nu se incurca cu asa ceva

  5. Alooo, ”soldatul” (eu spun ca era portar), nu asigura paza nu stiu ce, ERA IN POST DE SANTINELA SAU SENTINELA (cum doriti), care in armata are alte conotatii. Cei care au facut armata si nu se plang ca unii, stiu ce vorbesc. Deci tu tilica infanteristu sau , ma rog, transmisionistu, esti atacat in postul de santinele de un ”cineva” care avea un cutit in mana(poate vroia sa-si curete un mar), desi tu ai in mana ditai Kalasnicovu si imbunatatit si 30 de cartuse si nu te misti, il astepti sa vina, te busculezi cu el, acesta castiga, ca doar el face instructie in fiecare zi si pleaca cu arma si cartusele, iar tu soldatul caruia iti dam noi astia care platim si facturile marite, 2,5% din PIB sa fii bine inarmat, instruit, platit si iesit rapid la pensie. VIVAT ARMATA ROMANA. Zau, nici in filmele soldatului Sveik n-am vazut asa ceva. EU te acuz de complicitate cu atacatorul, alfel nu-mi vine sa cred ca la aceasta ora nu exista un sac de ala negru cu 30 de cartuse si ceva ramasite de ale individului inauntru. Sigur, ca sant suparat, cu atat mai mult cu cat, cam pe la ora 17, la Realitatea tv. un burtos carunt (probabil general) din gramada pe care o avem si sustinem, sustinea paza santinelei de paza….sau macar montarea unor camere de supraveghere. CORECT si la o adica le luam cu noi la lupta… Corect domn Presedinte… santem o tara ESUATA…

  6. Minciuni că s-au luptat cu el , dormea în post cu arma agățată de ceva sau se cunoșteau dinainte.
    Cercetările dacă vor fi efectuate corect, va scoate la iveală adevărul.
    Posibil să-și fi dat un anume cineva examenul de încheiere al unor cursuri.
    Sper sa fi de la noi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger