AcasăNewsAlertă la Bacău. Noi focare de coronavirus pun pe jar autoritățile

Alertă la Bacău. Noi focare de coronavirus pun pe jar autoritățile

La ora actuală există o anchetă epidemiologică în derulare, desfășurată de către specialiștii DSP Bacău.

27 de persoane au fost confirmate pozitiv, atât personal de îngrijire, cât și beneficiari.

DSP a luat măsura de izolare a persoanelor depistate pozitiv în secțiile de Boli Infecţioase din cadrul unităților sanitare sau în alte secții de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Onești, care este spital suport COVID-19.

Specialiștii DSP au dispus monitorizarea clinică zilnică a tuturor persoanelor din cadrul centrului și respectarea măsurilor de curăţenie, dezinfecţie şi aerisire pentru toate spaţiile din centru.

„Personalul medical și auxiliar de îngrijire este obligat să poarte echipamentul de protecție individual corespunzător”, au precizat reprezentanții DSP Bacău.

Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, a declarat că focarul a fost înregistrat la un centru privat de vârstnici din municipiul Bacău.

Situaţie gravă și în municipiul Paşcani. În compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Paşcani au mai fost descoperite, pozitive la infectarea cu COVID-19. alte trei cadre medicale. Concret, doi medici şi o asistentă au ieşit pozitiv la testarea COVID-19. Toate cadrele medicale depistate ca fiind pozitive au intrat în contact cu asistenta care fusese depistata pozitiv pe data de 11 aprilie 2020.

Departamentul ar putea fi închis pentru dezinfectare, dar şi din cauza lipsei de personal.

Menționăm că un alt angajat al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, de la administrativ, o femeie,a fost depistată cu COVID-19 și a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, potrivit stiri.tvr.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu