AcasăNewsAlertă într-o stațiune turistică din România! Invazie de urși pe străzi: au...

Alertă într-o stațiune turistică din România! Invazie de urși pe străzi: au făcut prăpăd! – VIDEO

ursiAlertă într-o stațiune turistică din România! Invazie de urși pe străzi: au devastat un magazin și o pensiune (VIDEO)

Alertă în stațiunea Băile Tușnad! Localnicii sunt terorizați de urșii înfometați care coboară în oraș în căutare de mâncare.

Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi să intervină în noaptea de miercuri spre joi pentru îndepărtarea unor urşi. Un animal a fost văzut intrând într-o pensiune din Băile Tuşnad, unde a provocat stricăciuni.

„La faţa locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, care însă nu a mai găsit ursul acolo. Animalul sălbatic a provocat stricăciuni, fiind mai mult decât probabil în căutare de hrană”, a transmis Jandarmeria Harghita.

Familie de urși pe străzile din Băile Tușnad

O femelă și puii ei au intrat într-un magazin din aceeaşi localitate, pe care l-au devastat căutând de mâncare. Într-un final, familia de urși a mâncat mai mulți Kürtőskalácsi pe care i-a găsit în patiserie.

„Un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil a ajuns în scurt timp la pe strada Oltului şi a îndepărtat din locul unde iniţial fusese semnalat doar un urs, era şi o ursoaică cu trei pui. Continuându-şi patrularea, echipajul de jandarmerie a mai observat urşi pe străzile din localitate şi aceştia fiind îndepărtaţi înspre zona împădurită”, a menţionat sursa citată.

Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un alt urs s-a dus și la primărie.

Jandarmii, apel către localnici

În timpul patrulării pe străzile din localitate, jandarmii au observat şi alţi urşi care au fost îndepărtaţi în zona împădurită. Autoritățile au rămas în teren cu mai multe patrule și asigură localnicii că nu mai sunt în pericol.

„Au mai fost cazuri în care urși au intrat în pensiuni sau hoteluri, dar nu în locuințe. Oamenii trebuie să sune imediat la 112, să nu încerce să intervină, este un animal sălbatic, care poate deveni periculos. Trebuie să aibă grijă unde depozitează resturile menajere, urșii sunt în căutare de hrană”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, Gheorghe Suciu.

author avatar
Andreea Vlad
832 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dar chiar nu exista solutie pentru aceste animale? Nu mai putem merge nicaieri de frica ursilor? Sa omoram oamenii sa traisaca ursii, e bine asa?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger