AcasăNewsALERTĂ! Incendiu la un spital Covid din Ploiești. Doi oameni au murit,...

ALERTĂ! Incendiu la un spital Covid din Ploiești. Doi oameni au murit, zeci de pacienți evacuați – VIDEO

incendiuALERTĂ! Incendiu la un spital Covid din Ploiești. Doi oameni au murit, zeci de pacienți evacuați - VIDEO

Un nou incendiu la un spital Covid din România! S-a întâmplat la Ploiești. Tragedia, care a avut loc joi dimineață, la spitalul suport-Covid Movila, s-a soldat cu două decese. Zeci de pacienți au fost evacuați.

Incendiul a izbucnit într-un salon de la parterul spitalului, de pe Secţia de Boli Infecţioase. Flăcările s-au extins cu rapiditate. Din păcate, pentru două persoane nu s-a mai putut face nimic. Pacienții, doi bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit carbonizaţi.

O infirmieră a încercat să stingă focul

Alţi 15 bolnavi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a spitalului judeţean, în timp ce trei au refuzat transferul. O infirmieră are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi va fi transportată la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Ulterior, șeful DSU Raed Arafat a precizat că suprafaţa afectată de arsuri este mai mică.

Conform acestuia, echipele de intervenţie au ajuns la spital în 10 minute, iar în trei minute incendiul a fost lichidat. Acesta a menţionat că a observat că extinctoarele din zona afectată au fost folosite, fapt care arată că infirmiera ar fi putut să încerce să le folosească.

Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti: „Secţia nu avea autorizaţie de incendiu”

Managerul spitalului, Bogdan Nica, afirmă că instalaţia electrică de pe secție era nouă şi verificată, iar unitatea dispunea şi de detectoare de oxigen.

„Secţia era nouă, este secţia renovată de Pediatrie, instalaţia electrică nouă şi verificată, rampele de oxigen sunt montate anul trecut înainte de valul 3. Personalul instruit, ca dovadă că a intervenit imediat, dar o fracţiune de secundă… Dumnezeu ştie. S-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen… Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare, dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Asta vor determina specialiştii”, a spus Nica.

Acesta a precizat că în urmă cu două luni a fost depusă solicitarea pentru obţinerea autorizaţiei de incendiu.

„Secţia nu avea autorizaţie de incendiu. Eram în curs de obţinere. Cererea pentru autorizaţia de incendiu a fost depusă de două luni, pentru că s-au refăcut instalaţiile electrice şi de oxigen”, a declarat Bogdan Nica. Potrivit acestuia, secţia a fost modernizată în urmă cu doi ani şi ceva, iar la controlul din februarie ISU nu a descoperit nimic.

author avatar
Andreea Vlad
187 afisari

2 COMENTARII

  1. se baga sume imense in sanatate pentru a fi furate mai usor . nu se vade nimic din miliardele bagate decat spitale in flacari si sporuri nesimtite pentru omerta .

  2. Mortii sunt de vina ca si-au dat jos masca iar O2 a scapat si s a dus spre scanteia de la priza chinezeasca, astfel celelelte molecule s-au energizat ducand la trezirea asistentei care motaia la TV din camera doctorului de garda ce se odihnea dupa activitatea de la cabinetului particular de medicina de familie. Au incercat sa citeasca procedura de pe cartonul ISU de pe perete dar acesta luase foc asa ca nu le a ramas decat sa ceara un extinctor femeii de servici pe care l-au aruncat in foc
    Si astfel cei 2 batrani, cine stie ce au fost la viata lor, au sfarsit prajiti.
    Traiasca si infloreasca scumpa noastra patrie Republica So… romanica, dzeu s-o ierte si sa i ierte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger