AcasăNewsAlertă în România. Gel de mâini toxic. „Poate afecta sănătatea consumatorilor”

Alertă în România. Gel de mâini toxic. „Poate afecta sănătatea consumatorilor”

Protecția Consumatorilor a anunțat că pe piața din România a fost decoperit un gel de mâini toxic pentru sistemul nervos central și pentru ochi.

Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC avertizează că acest gel de mâini periculos este vândut în magazine, deși conține metanol, toxic pentru sistemul nervos central și pentru ochi.
„Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor, gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: Produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxic pentru sistemul nervos central și pentru ochi”, scrie Paul Anghel pe site-ul instituției.

Mai mult, acesta precizează că lipsesc pictogramele de pericol și avertizările necesare, astfel că utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului.

„Produsul nu respectă regulamentele”

„Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)”, mai scrie Paul Anghel.
În prezent, ANPC face verificări pentru a afla dacă gelul periculos a ajuns la raft în România.

În acest sens, ANPC va face ample verificări pentru a vedea dacă astfel de soluții există și pe piața din România.

Vera Mitran, vicepreședinte ANPC: „Produsul respectiv este cu origine Turcia. O să-l verificăm pe piață, noi încă nu l-am găsit. S-ar putea să existe (în magazinele din România – n.red.) dar trebuie să-l găsim efectiv. Substanța periculoasă de acolo este metanolul, are 11,6%.”

Paul Anghel, director ANPC: „În urma acestui call al Danemarcei, noi ne vom sesiza și vom efectua verificări să vedem dacă pe piața românească au intrat aceste loturi de produse și dacă au intrat cât din ele s-au vândut și cât din ele reprezintă și ce reprezintă, potrivit libertatea.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
255 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Câtă inconştienţă! O femeie din Maramureș, filmată cum conduce cu bebelușul de 9 luni în brațe! (VIDEO)

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său în vârstă de nouă luni.Oamenii legii...

Elevii din România care se întorc, de luni, la şcoală. Când vor mai avea vacanțe

Gata vacanţa pentru aceşti elevi din România. De luni, 26 februarie, ei se întorc în sălile de clasă. Elevii din Bucureşti se vor întoarce...