AcasăNewsAlertă în București! Capitala a ajuns la 3,11 infectați la mia de...

Alertă în București! Capitala a ajuns la 3,11 infectați la mia de locuitori! Ce presupune scenariul roșu

Scenariu rosuAlertă în București! Capitala a ajuns la 311 infectați la mia de locuitori! Ce presupune scenariul roșu / foto: Portal Invatamant

București trece în scenariul roșu și închide toate școlile. Rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori, potrivit ultimelor date oferite de autorități.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori. Acest lucru se traduce prin faptul că școlile se vor închide, iar cursurile se vor desfășura exclusiv online.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, în urmă cu 3 zile, că în cazul în care rata de incidență va ajunge la 3 la mie în București, prima măsură va fi închiderea școlilor: „Dacă e depășită rata de incidență de 3 la mie, cazuri cumulate pe utlimele 14 zile, școlile vor trece în regim online integral. De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate. Se poate ajunge la carantinarea anumitor zone, sperăm să nu se ajungă aici și am convingerea că oamenii înțeleg situația prin care trecem, că vor avea grijă și se vor păzi de infectare.”

Ministerul Educației a precizat că intrarea tuturor școlilor în scenariul roșu o poate lua doar Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, potrivit b1.ro. La această oră are loc o ședință a Comitetului Municipal, care va decide ce măsuri restrictive va adopta.

Peste 3.500 de cazuri de Covid-19 în ultima săptămână, în Capitală

În Capitală, în ultimele șapte zile au fost înregistrate 3.561 de cazuri de COVID-19 și 398 de decese. În total, de la izbucnirea pandemiei, în București au fost depistate 22.950 de cazuri.

În total, 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt. 81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60,1% din decese au fost la bărbați. 95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

author avatar
Andreea Vlad
162 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce s-a mai luptat Guvernul cu covidu !? I-a interesat doar alegerile, atât, sa fie la butoane

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger