AcasăNewsUPDATE. Alertă! Explozie la bordul unei nave aflate în zona Sulina/Ar fi...

UPDATE. Alertă! Explozie la bordul unei nave aflate în zona Sulina/Ar fi lovit o mină – VIDEO

sursa foto: replicaonline.ro

Autoritățile române au intrat în alertă, miercuri dimineață.

UPDATE: S-au aflat noi detalii despre intervenția autorităților în cazul de la Sulina. 12 persoane se aflau pe acea navă.

„Intervenţie de amploare în rada Port Sulina

În cursul zilei de 20.09.2023, în jurul orei 06:50, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Constanța a fost solicitată să intervină pentru evacuarea și preluarea echipajului de la bordul navei SEAMA.

La ordinul VTS Sulina și prin solicitarea MRCC, nava SAR ARES din cadrul ARSVOM, s-a deplasat în direcția indicată, respectiv 7 mile Est de geamandura de aterizare, pentru salvarea echipajului.

La bordul navei tip general cargo- SEAMA, sub pavilion Togo, echipajul format 12 persoane, a necesitat evacuare de la bord.

Preluarea echipajului s-a efectuat în intervalul 07:20- 07:30 și au fost predați în siguranță către echipajul de ambulanță din Portul Sulina, la ora 08:25”, au precizat reprezentanții Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

UPDATE: Vin informații noi despre incidentul de miercuri dimineață. 12 marinari au fost evacuați, unul dintre ei a făcut atac de panică, potrivit replicaonline.ro. Au fost așteptați de o ambulanță în Portul Sulina și transportați la spital.


 

Știre inițială:

O explozie s-a produs miercuri dimineață între Sulina și Canalul Bîstroe, la aproximativ 25 de mile în larg, la o navă sub pavilion Togo.

Autoritățile române au evacuat marinarii de pe navă și urmează să îi aducă în Sulina, pentru îngrijiri medicale, potrivit Mediafax.

Mesajul de urgenţă “MAYDAY” a fost transmis miercuri, la ora 06.50, în CH 16 VHF, de către o nava comercială. Aceasta a informat Garda dee Coastă că a avut loc o explozie la bord.

Acțiune de salvare

Ca urmare, M.R.C.C a declanşat o operaţiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.
Ar mai fi de menționat că la acţiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă şi o navă specializată SAR din cadrul ARSVOM.

Din primele informații, explozia a avut loc în sala motoarelor. Marinarii prezenți pe navă le-ar fi spus autorităților române că, cel mai probabil, a fost lovită o mină și aceasta a explodat.

author avatar
Andrei Coman
400 afisari

4 COMENTARII

  1. Bagati repede panica in popor cu stirile false. A lovit o mina. A lovit pe dracu, epavei i-a explodat matzele din sala masinilor de jaf de nava inmatriculata in Africa.

  2. Dar dacă explozia a fost provocată de încărcătura de „ciment”, pe care ar fi transportat-o nava. Desigur este vorba despre „ciment” care „dezlipește” nu lipește, așa cum este normal, confirmând ceea ce rușii ne tot spun. Navele care transportă „ cereale” sunt, de fapt, nave care aprovizionează Ucraina cu materiale de război, fiind unul din motivele blocării comerțului cu cereale. Văd că in mass media românească nu se prea vorbește despre această explozie, care este mai periculoasă decât bucățelele de carton , zise piese de drone. Acest fapt dovedește că ceva este putred cu această navă, și la ordinul, știm noi cui, se pune batista pe țambal. Nu răscoliți rahatul, că va pute tare urât. O explozie care putea, bloca din nou, Canalul Sulina, cum au mai făcut-o ucrainienii, nu-i importantă, mai important este ca aceștia să nu fie prinși cu mâța-n sac.

  3. Vaaaai tu! Pai de ce nu a ramas la bord comandantul cu un grup restrans de navigatori ptr a incerca redresarea navei? Asa au facut-o cadou ”salvatorilor”. Cine a pus bomba in sala masini?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger