AcasăNewsALERTA! Dispar 30 de specializari din 8 facultati

ALERTA! Dispar 30 de specializari din 8 facultati

Ministerul Educatiei a pus in dezbatere publica, pana pe 24 februarie, Proiectul de Hotarare a Guvernului privind domeniile si programele de studii universitare de master acreditate si numarul maxim de studenti ce pot fi scolarizati in anul universitar 2017 – 2018. Potrivit proiectului, 30 de specializari intra in lichidare.

Iata care sunt acestea:

– la Universitatea din Oradea vor intra in lichidare specializarea „Arte plastice (sculptura)”,  „Conservare si restaurare” si specializarea „Teologie ortodoxa, asistenta sociala”.

– la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava intra in lichidare specializarea „Ingineria si protectia mediului in industrie”, „Ingineria si managementul calitatii” si specializarea „Muzeologie”.

– la Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” din Bucuresti vor intra in lichidare specializarile „Economie si afaceri internationale invatamant cu frecventa si invatamant cu frecventa redusa (IF si IFR),specializarile „Finante si banci – invatamant cu frecventa si cu frecventa redusa (IF si IFR),”Istorie” (IF si IFR),

– la Facultatea de Stiinte Economice din Cluj-Napoca nu va mai fi specializarea „Economia comertului, turismului si serviciilor” (IF si IFR) si la Facultatea de Geografia Turismului din Sibiu nu va mai fi specializarea „Geografia turismului”.

– de la Facultatea de Management Turistic si Comercial din Timisoara va disparea „Economia comertului, turismului si serviciilor” (IF si IFR)

– la Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti intra in lichidare specializarea „Stiinte politice” si „Limbi moderne aplicate”.

– de la Facultatea de Drept si Stiinte Economice – Targu Jiu va disparea specializarea „Economia comertului, turismului si serviciilor” si „Economia mediului”.

– la Univeristatea “Nicolae Titulescu” din Bucuresti vor fi lichidate specializarile ”Finante si Banci” (IF si ID), in timp ce de la Facultatea de Relatii Internationale si Administratie dispare specializarea „Politie locala”.

– la Universitatea “Bioterra” din Bucuresti va fi lichidata specializarea „Inginerie si management in alimentatia publica si agroturism”.

–  de la Facultatea de Stiinte Economice, Socio-Umane si Ingineresti din Miercurea Ciuc va fi eliminata specializarea „Biotehnologii pentru industria alimentara”.

–  la Fundatia „Academia Comerciala” din Satu Mare nu vor mai exista „Contabilitate si informatica de gestiune”, „Management” si „Finante si banci”.

–  de la Universitatea Politehnica din Bucuresti dispar specializarile  Inginerie medicala, Inginerie mecanica (in limba germana)

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger