AcasăNewsAlerta de vreme rea: COD PORTOCALIU nowcasting

Alerta de vreme rea: COD PORTOCALIU nowcasting

Guvernul Grindeanu trece prima sa proba serioasa

Desi ne apropiem de sfarsitul primei luni de primavara, din cate se poate observa, urmarind informatiile facute publice de catre specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie,  iarna nu are de gand sa cedeze lupta, asa ca a lovit din nou, si chiar in forta, si in prima zi a saptamanii.

(foto: infobraila.ro)

Si spunem asta avand in vedere faptul ca, pana la ora 16, este valabila o atentionare nowcasting (cu efect imediat, emisa pentru un interval de 6 ore-n.r) COD PORTOCALIU de vant, emisa pentru zona de munte a judetului Suceava, mai exact pentru altitudini de peste 2000 de metri. Unde, conform ANM, vor fi intensificari ale vantului, ce vor depasi la rafala 110 km/h, posibil si zapada viscolita pe creste.

De asemenea, au fost emise si atentionari COD GALBEN, tot de tip nowcasting, dupa cum urmeaza:

– pana la ora 14, in zona de munte a judetului Buzau, Prahova, Arges si Dambovita, unde sunt asteptate intensificari ale vantului ce vor depasi la rafala 70-80 km/h, dar si ninsoare viscolita si zapada spulberata.

– pana la ora 17, in zona montana a judetului Caras-Severin. Specialistii spun ca la altitudini de peste 1800 m rafalele vor depasi viteza de 80-90 km/h.

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger