AcasăNewsAlertă de poluare! Norul toxic de la incendiul din Brazi se îndreaptă...

Alertă de poluare! Norul toxic de la incendiul din Brazi se îndreaptă spre Capitală

poluareAlertă de poluare! Norul toxic de la incendiul din Brazi se îndreaptă spre Capitală

Ministrul Mediului Barna Tanczos a mers pe platforma de incinerare a deșeurilor din localitatea prahoveană Brazi pentru a analiza situația creată în urma incendiului izbucnit noaptea trecută. El a spus că a solicitat un raport și a vorbit despre efectele incendiului asupra mediului.

„Am cerut Gărzii Naționale de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului Prahova un raport privind cantitățile de deșeuri depozitate aici spre incinerare. De asemenea, așteptăm concluziile ISU privind cauza incendiului, mai ales că în această hală este interzisă depozitarea deșeurilor medicale periculoase, iar incineratorul avea instalația oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activității. Echipa Gărzii de Mediu împreună cu APM Prahova se află la fața locului și monitorizează calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcția vântului, spre zona populată”, a declarat ministrul Barna Tanczos.

Potrivit autorităților, societatea care deține platforma face obiectul unei cercetări penale, ca urmare a controalelor Corpului de Control al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și ale Gărzii Naționale de Mediu, care au descoperit deficiențe privind respectarea legislației de mediu.

Au ars deșeuri medicale periculoase

Din primele constatări, focul de pe platforma incineratorului din localitatea Brazi, județul Prahova, se manifestă și la momentul transmiterii acestei știri, în interiorul halei incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor din incintă.

Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT către oameni, în care erau avertizaţi să închidă ferestrele. Mai mult, norul de fum acoperă deja o bună parte din cerul Capitalei, pericolul de poluare fiind uriaș.

„Se monitorizează calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcția vântului spre zona populată. S-au înregistrat ușoare creșteri pentru indicatorul monoxid de carbon ( CO) pe latura de SE a incendiului (centura- intrarea pe autostrada A3). Direcția vântului este dinspre NV spre SE iar viteza vântului este slabă spre calm atmosferic”, precizează reprezentanții Ministerului Mediului, potrivit Mediafax.

author avatar
Andreea Vlad
186 afisari

1 COMENTARIU

  1. de ce exista platforme de incinerare asa cum a spus si predecesorul lui la tv ca sunt sute de autorizatii de incinerae langa capitala??????cine le da autorizatii pt asa ceva ca sta fac polueaza legal de ce mai masoara aerul??????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger