AcasăNewsAlertă de ploşniţe în Bucureşti! Elevii, trimişi acasă. Unde "nu se face"...

Alertă de ploşniţe în Bucureşti! Elevii, trimişi acasă. Unde „nu se face” şcoală pe durata dezinsecţiei

sursa foto: sursazilei.ro

Ministerul Educaţiei trage un semnal de alarmă! Ploşniţele au invadat unităţile de învăţământ din sectorul 5 din Bucureşti. Aşadar, în această zonă a Capitalei, elevii nu vor merge la şcoală luni, 25 martie.

Toate şcolile şi grădiniţele din Sectorul 5 vor fi închise luni pentru dezinsecţie, astfel că Ministerul Educaţiei a decis suspendarea cursurilor.

Ce instituţii vor fi închise?

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a solicitat aparatului de specialitate din subordine demararea tuturor demersurilor necesare pentru suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ din sector în data de 25 martie 2024, pentru dezinsecţie în şcoli şi în perimetrul acestora, măsură ce vine „în urma cazurilor izolate de existenţă a ploşniţelor în Şcoala Gimnazială I.C. Brătianu şi Şcoala Gimnazială Petrache Poenaru”, informează joi, 21 martie, serviciul de comunicare al primăriei.

Se vor închide 55 de instituţii de învăţământ – 9 licee, 25 de şcoli, 20 de grădiniţe şi o şcoală specială – în data de 25 martie, adică luni, de Buna Vestire.

E nevoie de 36 până la 48 de ore pentru a aerisi şi a curăţa spaţiile până când şcolile să fie din nou deschise.

Ce a anunţat Piedone?

În acest sens, Direcţia de Învăţământ din cadrul Primăriei Sectorului 5 a transmis o solicitare către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.

„Sănătatea copiilor şi a profesorilor este prioritară în acest moment, motiv pentru care am solicitat suspendarea cursurilor în şcolile din Sectorul 5. Elevii şi cadrele didactice vor sta acasă luni, 25 martie, pentru a se putea face dezinsecție ca la carte.

Nu putem risca, nu vrem ca situațiile întâlnite în cele două şcoli să se multiplice. Îi asigur pe copii, profesori şi părinți de toată implicarea mea în acest caz! Vom verifica şi cauza apariției ploşnițelor în şcolile I.C. Brătianu şi Petrache Poenaru!”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

author avatar
Andrei Ștefan
235 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger