AcasăNewsAlertă de la specialiști! Clienții Netflix, printre cei vizați de infractorii cibernetici....

Alertă de la specialiști! Clienții Netflix, printre cei vizați de infractorii cibernetici. DNSC: „Atenție la astfel de mesaje false”!

foto: Facebook/DNSC

Mare atenție ce link-uri accesați din rândul celor pe care le puteți primi pe mail! E bine să țineți cont de avertizarea specialiștilor, pentru a nu cădea în capcana infractorilor cibernetici. S-a emis o nouă alertă de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC.

De această dată semnalul de alarmă vizează mesaje false distribuite pe e-mail. Inclusiv clienții Netflix ar fi fost vizați, reiese din anunțul venit vineri, 22 iulie, de la DNSC.

DNSC: Accesarea link-ului redirecționează către un site de phishing

Atenție la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienți ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertați despre faptul că trebuie să-și valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripția la serviciu!

Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda și nu are nicio legătură cu compania Netflix. Accesarea link-ului redirecționează potențiala victimă către un site de #phishing”, se avertizează într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a DNSC.

Pe ce site puteți afla informații utile despre securitatea cibernetică

Totodată, cei de la DNSC amintesc de site-ul sigurantaonline.ro, unde pot fi găsite informații referitoare la rutina esențială de securitate cibernetică.

„Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro.

Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică.”, potrivit DNSC.

Avertisment de la ANAF: Mesaje false/„Nu transmiteți bani către conturile menționate!”

foto.: Facebook/ANAF

Avertismentul de la DNSC vine la doar două zile după ce Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) lansase o atenționare către români, despre unele mesaje false transmise în numele instituției. Oamenii au fost sfătuiți să nu deschidă acele e-mail-uri și cu atât mai puțin să acceseze linkurile din conținut.

„La sesizarea unor contribuabili, ANAF atenționează, la nici o lună de la precedentele emailuri ale unor infractori cibernetici, cu privire la mesaje false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt anunțați că au de plătit ”impozite către sistemul bugetar din România”.

Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut. Și, în niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate!

Reamintim tuturor contribuabililor că ANAF a dezvoltat și pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, serviciul Spațiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituția”, a transmis ANAF, în 20 iulie, într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman
473 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger