AcasăNewsAlerta de inundatii pe Dunare. Victor Ponta: Armata sa fie pregatita!

Alerta de inundatii pe Dunare. Victor Ponta: Armata sa fie pregatita!

Guvernul va constitui la Craiova un centru regional de comanda pentru inundatii, care va fi coordonat de catre ministrul Administratiei, vicepremierul Liviu Dragnea, a anuntat, luni, premierul Victor Ponta.

„Mai repede de o saptamana nu vom putea sta linistiti”, a spus Ponta, precizand ca viitura Dunarii, din Serbia, prezinta un pericol extrem de ridicat. De asemenea, vicepremierul Dragnea a precizat ca de la Craiova va monitoriza in principal situatia digurilor de pe Dunare.

Guvernul va solicita ajutorul Armatei la inundatii in cazul in care problemele nu vor putea fi rezolvate cu ajutorul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Politiei, Apelor Romane si autoritatilor locale, a declarat premierul Victor Ponta, luni, la comandamentul pentru inundatii reunit la Guvern.”Azi nu este nevoie sa intervina, dar sa fie pregatita. Daca nu reusim cu fortele de la Politie, de la ISU, de la autoritati locale si Apele Romane, vom apela si la Armata”, a spus Ponta.

Ministrul de resort, Mircea Dusa, a precizat ca armata, inclusiv o escadrila de elicoptere de la Timisoara, este pregatita sa intervina imediat in caz de nevoie, scrie digi24.ro.

Duminica, Dragnea a anuntat ca debitul Dunarii va atinge un nivel maxim de 13.500 metri cubi pe secunda pana pe 22 mai, iar viitura va stationa 4-5 saptamani in Romania, existand un risc nu de depasire a digurilor, ci de rezistenta a acestora.

El a precizat ca nu se pune problema evacuarii de localitati si ca autoritatile sunt pregatite sa intervina cu un milion saci de nisipi si personal si echipamente inclusiv din judetele limitrofe celor dunarene vizate, urmand sa fie solicitat si sprijinul Armatei in caz de nevoie.

Foto: ziuaveche.ro

author avatar
Alina Costache
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger