AcasăNewsAlertă de incendiu la spitalul „Marius Nasta” din Capitală. Mobilizare de forțe!...

Alertă de incendiu la spitalul „Marius Nasta” din Capitală. Mobilizare de forțe! Tragedia de la „Matei Bals” se putea repeta

marius nastaAlertă de incendiu la spitalul „Marius Nasta” din Capitală. Mobilizare de forțe! Tragedia de la „Matei Bals” se putea repeta

S-a dat alarma, duminică seară, la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, după ce angajații unității sanitare au semnalat flăcări la un ventilator extern al unității mobile de ATI.

Autoritățile au trimis forțe impresionante la fața locului. Opt autospeciale de apă cu spumă, două autospeciale de salvare la înălţime, trei descarcerări şi 12 echipaje SMURD de prim-ajutor şi terapie mobilă intensivă, două echipaje ale serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au ajuns la spital, pentru ca tragedia de la Institutul „Matei Balș” să nu se mai repete.

Dar pompierii n-au găsit niciun incendiu. Nici măcar fum nu mai ieșea. În interior se aflau șapte pacienţi la terapie intensivă, infectați cu SARS-COV-2. Din precauție, bolnavii au fost evacuați, potrivit unui comunicat al spitalului.

„La ora 22,22, am fost anunţaţi despre un incendiu la unitatea de terapie intensivă mobilă. (…) Au constatat că în interiorul unităţii de terapie intensivă se află şapte pacienţi şi nu era vorba despre un incendiu, nu se vedea flacără. Am procedat în primă fază la evacuarea celor şapte pacienţi. Urmează să facem verificări, pentru a stabili dacă a fost abur, dacă a fost fum, dacă a fost flacără sau nu (…). La prima vedere, după ce am deschis unitatea de climatizare a unităţii exterioare, am observat că poate să fie şi abur, poate să fie şi fum, vom verifica în amănunt”, a spus Orlando Şchiopu, care a condus intervenţia, potrivit stiripesurse.ro.

marius
captură video

Angajații spitalului se contrazic cu autoritățile

Angajaţii susțin că au zărit o flacără, dar ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi secretarul de stat Raed Arafat spun că n-ar fi fost vorba despre un incendiu.

„A existat o degajare de aburi sau de fum. Vorbim despre un echipament care a fost verificat acum două luni, deci nu putem să vorbim despre probleme ale echipamentului, atât timp cât nu a existat un incendiu”, a declarat Vlad Voiculescu.

Echipamentul a fost verificat de curând

Orlando Şchiopu, cel care a coordonat intervenția, a precizat că este vorba despre un echipament dat în folosinţă în octombrie anul trecut şi a fost verificată de curând.

Chiar dacă până acum n-au mai fost probleme la unitatea mobilă ATI, spitalul nu e ferit de pericole, spune managerul instituţiei. „Problemele care sunt la spital, sunt problemele legate de infrastructură, pe care le-am spus de mai mulţi ani şi pe care le repet. Institutul Marius Nasta este un spital care are peste 100 de ani vechime, în care infrastructura trebuie modernizată”, a declarat Beatrice Mahler.

Diana Șoșoacă, confruntare cu Vlad Voiculescu

Abia întoarsă din Valea Jiului, de la protestele minerilor, senatoarea Diana Șoșoacă şi-a făcut apariția în fața spitalului, unde a întrerupt declarația de presă a ministrului Sănătăţii.

„Cum vă simţiţi pentru cei 22 de oameni morţi la Balş? Nu vă simţiţi vinovat absolut deloc? Este adevărat că vreţi să privatizaţi, dar opriţi-vă, că aşa este frumos!”, i-a spus aceasta lui Vlad Voiculescu. Senatoarea a forţat intrarea în curtea spitalului, pentru a vedea cu ochii săi locul unde s-a petrecut incidentul.

author avatar
Andreea Vlad
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger