AcasăNewsAlertă de incendiu la Spitalul Județean Pitești. Pacienții COVID, evacuați de urgență!...

Alertă de incendiu la Spitalul Județean Pitești. Pacienții COVID, evacuați de urgență! (FOTO)

pompieriAlertă de incendiu la Spitalul Județean Pitești. Pacienții COVID, evacuați de urgență! (FOTO)

S-a dat alarma, duminică dimineață, pe secția Covid a Spitalului Județean Pitești. Mai mulți pacienți au fost evacuați de urgență după ce s-a produs un scurtcircuit electric într-un salon.

Cadrele medicale au alertat pompierii, care au intervenit de urgență pentru a preveni izbucnirea unui incendiu. Pericolul era major, după ce o priză s-a scurtcircuitat în această dimineață, în jurul orei 04.30. Personalul de gardă a pregătit mutarea mai multor pacienți în afara secției de Boli infecțioase, după ce s-a simțit miros de fum, potrivit epitesti.ro.

Reprezentanții ISU Argeș au constatat că nu mai sunt probleme, după ce prelungitorul care alimenta cu electricitate un concentrator de oxigen a fost scos din priză. Astfel, s-a evitat producerea unui incendiu, a transmis purtătorul de cuvânt al spitalului din Pitești.

foto epitestiro

De asemenea, echipa care asigură continuu mentenanța a stabilit că prizele de oxigen sunt funcționale, singura defecțiune fiind la acel prelungitor care a fost înlocuit.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, dar nici pagube materiale. „Menționăm că cele două persoane internate în respectivul salon au fost mutate imediat, fără ca starea de sănătate să le fie afectată de acest incident”, se arată într-o informare a spitalului.

Tragedii în lanț în spitalele din România

România a înregistrat 3 tragedii în ultimele șase luni, în care nu mai puțin de 30 de bolnavi de Covid au pierit. Pe 14 noiembrie 2020 la spitalul din Piatra Neamţ izbucneşte un incendiu. Focul s-a declanşat la etajul 2 al clădirii, unde fuseseră mutaţi 16 pacienţi cu covid-19 care aveau nevoie urgentă de terapie intensivă. 10 au pierit din cauza incendiului, iar un medic şi o asistentă care au încercat să-şi salveze pacienţii au suferit arsuri.

Pe 29 ianurie, anul acesta, un incendiu izbucneşte la spitalul Matei Balş din Capitală. Înăuntru erau internaţi pacienţi cu forme grave de Covid. 5 pacienţi au pierit în flăcări, 102 au fost evacuaţi. 15 dintre ei, cu arsuri, au murit în zilele următoare.

În urmă cu aproape o lună, pe 12 aprilie, trei pacienți infectați cu SARS-CoV-2 s-au stins în urma unei defecțiuni a Unității Mobile de Terapie Intensivă din curtea spitalului Victor Babeş, o altă instituţie fanion a luptei împotriva COVID.

author avatar
Andreea Vlad
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger