AcasăNewsAlertă de incendiu la spitalul din Suceava! Pacienții Covid, evacuați de urgență

Alertă de incendiu la spitalul din Suceava! Pacienții Covid, evacuați de urgență

SuceavaAlertă de incendiu la spitalul din Suceava! Pacienții Covid, evacuați de urgență

S-a dat din nou alarma la o unitate mobilă ATI, de data aceasta din curtea Spitalului Județean de Urgență Suceava. Exista un risc mare de incendiu, după ce cablurile s-au încins.

Incidentul are loc la câteva zile după cel de la „Marius Nasta” din Capitală, când o degajare de fum la unitatea mobilă ATI a dus la alertarea echipelor de intervenție.

Cei 10 pacienți bolnavi de Covid-19 internați în tirul de terapie intensivă al secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost evacuați joi seara, după ce medicul de gardă a sesizat un miros de cablu încins, potrivit Monitorul de Suceava.

A fost anunțată conducerea unității medicale și s-a decis transferul imediat al pacienților din camionul de terapie intensivă în secțiile Boli Infecțioase și Pneumologie, iar un pacient a fost transferat la ATI-Covid.

„A fost chemată echipa de intervenții, care a făcut verificări și a constatat că toate echipamentele funcționează în parametri optimi, că totul este în regulă. S-a descoperit că mirosul venea de la niște deșeuri arse pe câmpul de după spital”, a declarat dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Din fericire, nu s-au constatat defecţiuni la nici unul din sistemele TIR-ului. Cadrele medicale nu au sunat la 112 ca să ceară ajutor. După verificări, pacienții au fost readuși în tirul de terapie intensivă, cu excepția pacientului transferat în ATI, care a rămas în continuare în această secție.

author avatar
Andreea Vlad
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger