AcasăNewsAlertă de incendiu la Centrala de la Cernavodă. Pompierii, intervenție de urgență/ISU:...

Alertă de incendiu la Centrala de la Cernavodă. Pompierii, intervenție de urgență/ISU: „Situaţia este sub control”

(sursa foto: Facebook/Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani - ISU Botosani)

Pompierii au intrat în alertă, marți, și au intervenit la Centrala Nuclear-Electrică de la Cernavodă. Totul, ca urmare a izbucnirii unui incendiu despre care s-a anunțat că a fost unul „minor”.

Reprezentanţii ISU „Dobrogea” au precizat că incendiul izbucnit marţi la Centrala Nuclear-Electrică de la Cernavodă a fost localizat şi se lucrează pentru răcire, fără a fi evacuate persoane, potrivit Agerpres.

ISU: Din fericire, nimeni nu a fost rănit

„Din fericire, nimeni nu a fost rănit şi nici evacuat, întrucât este vorba despre zona operaţională. Situaţia este sub control, incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru răcire”, a transmis ISU.

La fața locului intervin 23 de pompieri, cu trei maşini de stingere, o autoscară şi un echipaj de prim ajutor.

„Nu se impune transmiterea mesajului RO-ALERT”

Un incendiu minor a izbucnit marţi la Centrala Nuclear-Electrică (CNE) Cernavodă, situaţia fiind sub control, fără a fi necesară alertarea populaţiei prin RO-ALERT – a informat iniţial ISU „Dobrogea” al judeţului Constanţa. Din primele informații, incendiul ar fi izbucnit la unitatea 2 de la Centrala.

„Este vorba de un incendiu minor, fără flacără, la unitatea 2 de la Centrala Nuclear-Electrică. Un incendiu, din câte se pare, la o pompă, situaţia e sub control. (…) Nu se impune transmiterea mesajului RO-ALERT. Nu este pusă în pericol populaţia”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU, Anamaria Stoica.