AcasăNewsAlerta de calatorie de la MAE: risc de raspandire a virusurilor poliomielitei

Alerta de calatorie de la MAE: risc de raspandire a virusurilor poliomielitei

(foto: wikipedia)

Oficialii Ministerului condus de Aurescu subliniaza, prin intermediul unei atentionari de calatorie, asupra riscului evidentiat de catre reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in privinta raspandirii virusurilor poliomielitei, dar si a recomandarii privind vaccinarea inaintea calatoriilor catre anumite destinatii.

(foto: wikipedia)

Asadar, MAE le transmite romanilor care au in plan sa aleaga ajunga intr-unul dintre cele 13 state aflate sub un astfel de risc- printre ele Ucraina, stat aflat destul de aproape de Romania, dar si Afganistanul, Nigeria, Pakistanul sau Etiopia – sa tina cont de recomandarea OMS in privinta vaccinarii cu o doza de vaccin polio inactiv (VPI).

Concret, reprezentantii ministerului informeaza „asupra faptului ca Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat ca problema raspandirii internationale a polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) constituie un risc si o Urgenta de Sanatate Publica de Importanta Internationala (USPII)”.

Este vorba despre un sfat adresat atat romanilor -indiferent de varsta- care au in plan sa stea doar cateva zile, dar si celor care vor sa calatoreasca o perioada mai lunga in urmatoarele tari – Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatoriala, Etiopia, Irak, Israel, Madagascar, Mali, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria si Ucraina, pentru care Organizatia amintita a emis o astfel de recomandare de vaccinare.

Cat priveste aceasta vaccinare, MAE precizeaza ca se va face cu o luna (4 saptamani) inainte de plecarea in calatorie, cu exceptia cazurilor de urgenta, in care se pot face chiar inaintea plecarii in voiaj. E important de tinut cont de inca un amanunt, si anume de faptul ca „vaccinarea va fi consemnata pe un format tip al OMS „Certificat de vaccinare sau profilaxie” (carnetul galben), (…) iar acest carnet va insoti documentele de calatorie”.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger