AcasăNewsAlertă cu bombă la DGASPC Iaşi! Au intervenit pirotehniștii. Zeci de copii...

Alertă cu bombă la DGASPC Iaşi! Au intervenit pirotehniștii. Zeci de copii evacuați

bombaAlertă cu bombă la DGASPC Iaşi! Au intervenit pirotehniștii. Zeci de copii evacuați

Este din nou alertă cu bombă, de data aceasta la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Iași. Angajații au fost evacuați din clădire, miercuri dimineața, în urma unui anunț privind existența unei bombe în clădire.

Alarma s-a dat, miercuri dimineața, în jurul orei 09.00, când o persoană necunoscută i-a sunat pe angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției Copilului Iaşi și le-a spus că va plasa o bombă în clădire. Imediat au fost alertate autoritățile, iar angajații împreună cu zeci de copii au fost evacuați. Potrivit unor surse din anchetă, citate de bzi.ro, autorul apelului este tatăl unui copil din centrul social.

„Dimineața un asistent social de la noi a primit un telefon de la o persoană care este în evidența direcției și are un copil într-o măsură de protecție specială. Este o persoană care are multiple internări la Socola, nu este prima dată când face scandal și este violent. A spus că în jumătate de oră vine și pune o bombă. În mod firesc am anunțat organele competente care sunt acum la fața locului, s-a evacuat clădirea, s-a stabilit un perimetru de peste 100 m și se verifică clădirea”, a declarat Ion Florin, directorul DGASPC Iași.

Traficul în zonă, blocat

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție care au securizat zona, de asemenea, traficul este întrerupt. Echipajele sunt formate din polițiști de la serviciul de ordine publică și de cei de la serviciul pirotehnic.

A fost alertă cu bombă la Iași și în urmă cu câteva zile, după ce un bagaj suspect a fost lăsat în zona Gării. Din fericire, forţele de intervenţie venite la faţa locului au descoperit că în bagajul suspect se aflau doar haine. După ce s-a găsit pachetul suspect, la faţa locului au intervenit echipaje de pirotehnişti, SRI, Jandarmerie, Pompieri, Poliţia Rutieră, Brigada Antiteroristă şi SMURD.

author avatar
Andreea Vlad
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger