AcasăNewsALERTĂ, cad spitalele românești peste pacienți! Acoperișul unui sanatoriu TBC din Caraș...

ALERTĂ, cad spitalele românești peste pacienți! Acoperișul unui sanatoriu TBC din Caraș Severin s-a prăbușit, din spitalul de la Brăila pică beton

sanatoriuALERTĂ, cad spitalele românești peste pacienți! Acoperișul unui sanatoriu TBC din Caraș Severin s-a prăbușit, din spitalul de la Brăila pică beton

Momente de panică la spitalul TBC Marila, din județul Caraș-Severin, unde o parte a acoperișului s-a prăbușit.

În unitatea sanitară se aflau peste 150 de pacienți cu TBC și bolnavi cronic. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) s-a întrunit la Oravița.

Zeci de pacienți evacuați

Pacienţii de la sanatoriul Marila au fost mutați marți la Spitalul orășenesc Oraviţa, după ce o parte a acoperişului clădirii s-a prăbuşit. 27 din cei aproximativ 50 de bolnavi au fost transferați cu ajutorul autospecialelor ISU, iar restul, cu mașini ale Primăriei.

„Pagubele sunt suficient de mari încât să luăm pacienții de aici și să-i mutăm. Îi aducem la spitalul din Oravița, sunt vreo 50 de bolnavi în total. Nu sunt pacienți răniți, dar îi mutăm pentru că actualul edificiu nu mai prezintă siguranță”, a spus și Mircea Popescu, managerul spitalului din Oravița.

Clădirea este în stare avansată de degradare. Cu toate acestea, de 30 de ani nu s-au mai făcut reparații capitale. În urmă cu un an, s-a depus la CNI un plan de reabilitare a clădirii, dar până în prezent nu s-a luat nicio măsură.

O grindă din Spitalul Județean Brăila a căzut chiar la intrarea în unitate

Și la Spitalul Județean Brăila a fost semnalizat un incident aproape similar. O grindă ornamentală din beton de la etajul 6 al clădirii corpului A a căzut pe copertina rampei de la intrarea în spital, în zona pe unde au acces în spital pacienții și aparținătorii. Incidentul s-a produs marți, în jurul orei 13.30.

Urmare a incidentului, oamenii au chemat ISU Brăila, care a intervenit pentru a îndepărta grinda care a căzut. În plus, reprezentanții ISU au verificat dacă mai sunt și alte grinzi ornamentale din beton care ar putea să se desprindă și să cadă. Sesizarea a fost făcută în jurul orei 13.35, iar echipajul ISU a terminat intervenția la ora 15.20.

foto ProBraila

Pompierii s-au dus să verifice să nu mai fie și alte astfel de ornamente în pericol să cadă, le-au găsit și le-au detașat. S-a acționat cu autoscara, fiindcă altfel nu se putea ajunge la etajul VI. Nu au fost victimne, doar pagube materiale minore și nicio persoană nu a fost rănită.

Muncitorii care efectuează lucrări la UPU au montat picioare de schelă pentru susținerea copertinei care a fost afectată de căderea acelei grinzi de la etajul 6 al spitalului și a îndoit tabla.

author avatar
Andreea Vlad