AcasăNewsAlertă! Bancomatele unei bănci, încărcate cu bani falși. Percheziții în Capitală/ Amănunte...

Alertă! Bancomatele unei bănci, încărcate cu bani falși. Percheziții în Capitală/ Amănunte incredibile din anchetă – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Se fac cercetări într-un dosar de punere în circulație de valori falsificate şi înşelăciune. Miercuri s-au făcut mai multe percheziții în Capitală.

Din primele informații aflate în acest caz rezultă că în bancomatele unei unități bancare ar fi fost încărcate peste 400 de bancnote de 500 de euro false. Prejudiciul se ridică la circa 240.000 de euro.

IGPR a anunțat că s-au făcut patru percheziții în acest dosar, toate în București. „La data de 3 mai a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate şi înşelăciune”, se transmite într-un comunicat.

IGPR: Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos

Conform sursei citate, ar fi fost vorba despre 486 de bancnote false încărcate, dintre care doar șase ar fi fost neacceptate de către aparatele băncii.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii noiembrie, o unitate bancară ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 240.000 de euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a 486 de bancnote, în valoare de 500 de euro, falsificate.

Dintre acestea, doar șase bancnote ar fi fost reținute de aparatele multifuncționale, restul fiind acceptate”, anunță IGPR.

Anchetatorii spun că bancnotele fac parte „dintr-un tip de fals foarte periculos”, cunoscute la nivel european pentru calitatea superioară a contrafacerii, dar și pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber.

Două persoane urmează să fie audiate

S-a mai aflat, totodată, că două persoane vor fi conduse la sediul central al DIICOT, pentru audieri.

„Activitatea judiciară este realizată cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, suportul tennico-criminalistic fiind asigurat de Institutul Național de Criminalistică din Poliția Română.

La acțiune participă Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și Unitatea Tehnico-Canină a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Tehnic și de Criminalistică”, transmite IGPR.

author avatar
Andrei Coman
782 afisari

10 COMENTARII

  1. afacerile lui MANOLE-MUGUREL ICSARESCU….LE DA LA ELVETIENI LINGOURI FALSE DE AUR…SI ELVETIENII L-AU PLATIT CU EURO MADE-IN-CHINA….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger