AcasăNewsAlertă alimentară! Un nou desert retras de la raft. Apelul autorităților

Alertă alimentară! Un nou desert retras de la raft. Apelul autorităților

produsAlertă alimentară! Un nou desert retras de la raft. Apelul autorităților

O nouă alertă alimentară în România. ANSVSA a făcut anunțul. Este vorba despre un desert retras de la raft din cauza conținutului mare de oxid de etilenă.

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de la vânzare a produsului ”Cora Desert cu miez de bezea”, care se comercializează în hipermarketurile Cora. Decizia a fost luată după ce s-a descoperit că desertul are un conținut de oxid de etilenă peste limita legală, potrivit unui anunț al ANSVSA.

„Dacă aţi achiziţionat aceste produse, vă rugăm să nu le consumaţi şi vă aşteptăm la Serviciul Clienţi în orice magazin Cora, pentru returnarea şi rambursarea acestora. Chiar dacă nu mai deţineţi bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse, veţi primi contravaloarea acestora”, au transmis reprezentanții Autorității.

foto ANSVSA

Până acum, desertul a fost vândut în magazine din București, Constanța și Bacău.

Înghețate cancerigene și toxice, retrase de urgență de pe rafturi

Anunțul ANSVSA vine la o săptămână după ce mai multe sortimente de înghețată au fost restrase de la comercializare tot din cauza conținutului ridicat de oxid de etilenă.

Comisia Europeană a solicitat atunci retragerea produselor care conțin aditivul numit roșcovă, care ar fi contaminat cu oxid de etilenă, pesticid cancerigen interzis în Europa. Ulterior, directorul ANSVSA, Mihai Ponea, a anunțat, la Digi 24, că 100.000 de îngheţate din sortimentele Snickers, Bounty și Twix, produse de compania Mars, vor fi retrase de la vânzare.

author avatar
Andreea Vlad
552 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger