AcasăNewsALERTĂ alimentară! Condimente contaminate cu oxid de etilenă, retrase urgent de la...

ALERTĂ alimentară! Condimente contaminate cu oxid de etilenă, retrase urgent de la raft

condimenteALERTĂ alimentară! Condimente contaminate cu oxid de etilenă, retrase urgent de la raft

ANSVSA a decis retragerea unor produse alimentare din magazine din cauza contaminării acestora cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen. Este vorba de anumite condimente care au fost contaminate cu această substanță și care ar putea cauza „grave probleme de sănătate”.

Oxidul de etilenă se găsește sub formă gazoasă și se folosește în special pentru dezinfectarea unor astfel de produse, cum ar fi condimentele și semințele de susan.

„ANSVSA a decis retragerea de la raft a două sortimente de cimbru mărunțit:

  • HA Házi Arany Cimbru mărunțit, produs de Házi Piros Paprika Kft. Lotul 1202443 cu termen de valabilitate până la 14.12.2023 și lotul 1212910, care expiră la data de 13.12.2024.
  • MORZSOLT KAKUKKFU, produse de HAZI PIROS PAPRIKA KFT. Numărul lotului: 1202443.

Oamenii care au achiziționat aceste produse sunt sfătuiți să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele de unde le-au cumpărat. În cazul în care decideți să le înapoiați, contravaloarea acestora vă va fi restituită în baza bonului fiscal. Vă rugăm să returnați produsul până pe 21.02.2022 deoarece este contaminat cu oxid de etilenă și poate provoca grave probleme de sănătate. Ne cerem scuze pentru orice neplăcere creată!”, se arată în informarea Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

În 2022, ANSVSA a decis retragerea din magazine a nu mai puțin de 18 produse contaminate cu diverse substanțe periculoase. Lista completă aici.

author avatar
Andreea Vlad