AcasăNewsAlertă 112: Cîţu a intrat în sevraj după dublarea alocaţiilor

Alertă 112: Cîţu a intrat în sevraj după dublarea alocaţiilor

Că ne place sau nu de generațiile de azi, aproape nici nu mai contează, oricum viitorul României stă în tinerii și copiii care vin din urmă. De ei trebuie să aibe grijă actualul Executiv, dar tocmai lor li s-a tăiat din bani la bugetul pe 2020! Nu de educație are nevoie țara, zice flașnetarul de la Palatul Victoria, completat de un ministrul al Finanțelor pentru care groaza cea mare o reprezintă mărirea alocațiilor pentru elevi. Da, da, nu-i nicio greșeală, în viziunea cîțistă pericolul numărul unu stă în indemnizația lunară pe care statul o acordă școlarilor şi numai FMI (de care tocmai ne scăpase PSD) ar putea salva România. Nu-i aşa că Guvernul PNL ar fi putut avea un alt ministru de Finanţe?

Ce s-a întâmplat miercuri în Parlament sfidează orice logică a politicii: din Opoziție, PSD a reușit să obțină dublarea alocațiilor de stat pentru copii! Meritul este al social-democratului Adrian Solomon, al cărui amendament (alocații mărite de la 150 la 300 de lei/ lună) a fost votat și adoptat de deputații din Comisia de muncă, marți, cu o zi mai devreme. A urmat votul final din Camera Deputaților (for decizional), trecut și acesta, dar mai e hopul promulgării de către președintele Klaus Iohannis. Un simplu pas, dar, cum ne-am obișnuit cu un lider frânar, să scuipăm în sân de pe acum…

USR s-a opus

Nicio surpriză, căci nimeni nu se aștepta ca deputații Uniunii Salvația România să fie de acord cu o măsură „populistă”. De altfel, userioții au și sărit ca arși la auzul propunerii făcute de pesediști. Au cerut explicații și calcule că bugetul țării suportă o asemenea povară (!), însă, cum minoritatea se supune majorității, tot așa și progresiștii mai trebui să aștepte.

Bine, aceeași atitudine au avut și liberalii, dar o parte din ei s-a codit la vot. PNL nu a susținut deloc propunerea de dublare a alocațiilor, iar când a fost să se voteze, liberalii au scos cartelele din aparate, sperând că pun piedică… școlarilor.

Cel mai vehement a fost șeful Orban, care 24 de ore a urlat pe toate posturile tv că nu sunt bani pentru alocații mărite. „Acum PSD încearcă să ne copieze pe noi. PSD putea în trei ani de guvernare să majoreze alocaţiile pentru copii. Cu toate acestea, alocaţiile au fost majorate de către PNL. Orice fac acum arată că n-au fost în stare timp de trei ani de guvernare să facă absolut nimic decât să facă praf bugetul, să declanşeze cheltuieli nesăbuite, să sifoneze banul public, să-şi angajeze rudele, pilele şi toţi neisprăviţii în administraţia publică, iar acum încearcă să mai obţină încrederea unor oameni venind cu iniţiative populiste pentru care nu există niciun de suport bugetar”.

Gândire cîţistă: Măreşti alocaţiile, moare leul

Așa o fi, Sică? „Nu există niciun suport bugetar” pentru mărirea alocațiilor copiilor? Dar ai găsit „suport bugetar” să dai mai mulți bani la SRI, SIE, SPP&șleahta din „intelligence”?

Panica a cuprins Executivul după ce PSD a forțat dublarea alocațiilor pentru copii. Nimeni nu s-a grăbit să caute soluții. În fugă, toți liberalii au preferat să trâmbițeze apocalipsa finanțelor românești. Cică vine urgia, se prăbușește leul, Bursa deja tremură, ce să mai, o să intre țara în faliment din vina școlarilor!

Să sune cineva la 112, să vină paramedicii, mărirea alocațiilor a băgat în sevraj un ministru din Cabinetul Orban. „Impactul la buget în cazul alocațiilor pentru copii este de 6 miliarde de lei, ceva mai mult de un miliard de euro. Clasa politică se joacă cu focul în România. Și nu îmi fac mie rău, nu fac rău PNL. Fac rău României, pentru că ceea ce s-a întâmplat în Parlament este văzut de piețele internaționale. Piețele nu așteaptă până ar intra aceste legi în vigoare. Piețele au văzut ce s-a întâmplat în Parlament și la asta reacționează. Veți vedea în zilele următoare presiuni pe cursul valutar, cât și pe dobânzi. Aceste costuri le vor plăti românii”, zice întâiul finanțist al Guvernului.

Măcar acum știm de ce se prăbușește leul: moneda națională este „asasinată” de alocațiile mărite ale elevilor!

Și un update, că văicărelile liberalilor au continuat și după votul din Camera Deputaților: păzea, FMI a anunțat că la primăvară ajunge în România, vine să salveze țara după dezastrul dublării alocațiilor!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.040 afisari

7 COMENTARII

  1. Sa dublezi alocatiile este un efort pe care acesti drogati nu il pot suporta Ei suporta alocarea a zeci de miliarde celor care i au,, ales” adica SRI,SPP,etc

  2. Sa dublezi alocatiile este un efort pe care acesti drogati nu il pot suporta Ei suporta alocarea a zeci de miliarde celor care i au,, ales” adica SRI,SPP,etcCum ..sa nu dea bani la SPP ?..pai acolo este iubirea Wernerului Acolo este POHONTU vanatorul Cum ..sa nu dea bani la SEREI?Dar ei l au pus acolo sus pe molusca KLAUSCe .. credeti ca tot ce a facut molusca asta este facut dupa mintea ei?Nu tataie ,nu E prea complicat sa tina el minte ce sa faca ,ce sa zica chir cu casca in ureche

  3. Cresterea alocatiilor….
    Mare , mare bucurie pt anumite familii cu multi copii…
    Acestea o sa manance si o sa bea pe banii copiilor , de ce sa mai munceasca
    ,,grozava „viziune demografica pt cresterea populatiei de calitate….

  4. Niculae autorule,asa o fi,daca stii tu sigur, a intrat asta in sevraj. Daca te da in judecata ai sursa ta ,nu-i asa? Iar pe logica ta ,Livache cu Valcov au avut tot timpul doza la ei cand chefuiau cu fetite de 20 de ani,pe la Scrovistea pe la Neptun,nu-i asa? Ca tu ,vigilent cum esti, ai fi observat daca intrau in sevraj si pac cu ei la ziar,nu-i asa? Vai de mama voastra de deontologi.

  5. Pai catu nu e bun nici de contabil. E praf la ,,artimetica”.Face niste socoteli de prost. Pai cum sa fie vorba de 6 miliarde ba idiotule? Ce, tu maresti alocatia la 40 de milioane de copii? Ai doar 4 milioane, ba. Si, 4.000.000×150=600.000.000.

  6. PSD-ul azi e la fel ca orchestra de pe Titanic inainte de a ajunge ”hidratat” ..câtă orice indiferent de realitate. Vorba lui Orlando …au tras câteva linii ..multe pe sub nări.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger