AcasăNewsAlegerile prezidentiale din Rusia: Vladimir Putin a obtinut cu 63,9% din voturi,...

Alegerile prezidentiale din Rusia: Vladimir Putin a obtinut cu 63,9% din voturi, dupa numararea a 98,47 din buletine

Vladimir Putin a castigat alegerile prezidentiale de duminica din Rusia cu 63,9% din voturi, dupa numararea a aproape tuturor voturilor exprimate de catre rusii care au iesit duminica la vot pentru a-si alege liderul.

Astfel, Putin a obtinut 63,9% din voturi, dupa numararea buletinelor din 98,47 % din birourile de vot, potrivit datelor anuntate de Comisia Electorala Centrala, conform Mediafax. In tot acest timp, contracandidatii lui Putin au obtinut fiecare sub 20% din increderea electoratului, dupa cum urmeaza: Ghennadi Ziuganov 17,18 % din voturi, Mihail Prohorov 7,7 %, Vladimir Jirinovski 6,24 %, iar Sergehi Mironov 3,84 %. Rata de participare a fost de 64%.

Vladimir Putin, premier al Rusiei din 2008, a parasit Kremlinul in acelasi an deoarece Constitutia nu ii permitea sa efectueze mai mult de doua mandate consecutiv. Mandatul prezidential a fost modificat, insa, de la patru la sase ani, in urma unei reformei constitutionale. In acest fel, Putin va avea dreptul sa se prezinte si la alegerile din 2018 si sa se mentina la putere pana in 2024.

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger