AcasăNewsAlegerile prezidentiale din Egipt, la inceputul lunii iunie

Alegerile prezidentiale din Egipt, la inceputul lunii iunie

Primele alegeri prezidentiale din Egipt de dupa prabusirea regimului Mubarak vor fi organizate la inceputul lunii iunie, conform unui oficial din cadrul comitetului care supravegheaza procesul electoral.

Liderii militari care au preluat puterea dupa inlaturarea presedintelui Hosni Mubarak ar fi hotarat sa o ofere poporului mai devreme decat termenul limita pe care l-au fixat initial, la sfarsitul lunii iunie. ‘Alegerile prezidentiale incep in prima saptamana a lunii iunie, iar noul presedinte ales va depune juramantul pana la sfarsitul aceleiasi luni’, a precizat Ahmed Shams el-Din, membru al comitetului care organizeaza alegerile, pentru agentia britanica de presa.

‘Tot in luna iunie va fi organizat si un eventual tur de scrutin secund, iar pana in luna iulie Egiptul va avea un presedinte’, a mai precizat el. Anunturi similare cu privire la alegerile prezidentiale au fost publicate duminica si de presa egipteana. Anuntul oficial al datei alegerilor urmeaza sa fie facut tot duminica, in cadrul unei conferinte de presa.

Candidaturile pentru aceasta cursa electorala vor fi acceptate pana la data de 10 martie, conform generalilor care conduc in prezent Egiptul. O parte a politicienilor egipteni au solicitat ca alegrile sa fie organizate mai devreme, in luna mai.

Conform noilor legi aprobate prin referendum anul trecut, presedintii egipteni vor dispune de cel mult doua mandate consecutive, de cate patru ani fiecare.

author avatar
Ciprian Purice
62 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger