AcasăNewsAlegerile partiale, semifinala pentru 2012

Alegerile partiale, semifinala pentru 2012

Miza partialelor de ieri a depasit cu mult importanta colegiilor in cauza. Motivul: infruntarea electorala a fost un fel de „semifinala” a alegerilor de la anul.

PDL si USL, lupta pe viata si pe moarte pentru doua locuri de deputat

Alegerile partiale organizate pentru ocuparea celor doua locuri de deputat ramase vacante in Maramures si Neamt au constituit prima confruntare reala Putere – Opozitie. Fara sondaje, fara amenintari si scuipaturi televizate de aceasta data, PDL si USL au fost obligate sa se limiteze la numararea voturilor varate in urna, scorul final urmand sa arate daca romanii vor sa aduca USL-ul la guvernare sau PDL mai poate spera la „o tura”. Fiind clar ca rezultatul va fi interpretat ca un semnal al alegerilor din 2012, toate partile implicate au jucat deosebit de dur in campanie. Nesigur pe rezultat, Victor Ponta (seful de partid al celor doi candidati USL) s-a grabit sa acuze PDL de fraudarea alegerilor inainte de scrutinul propriu-zis. “Duminica nu vor fi alegeri democratice si corecte. Votul e fraudat, cumparat de PDL cu mijloace impotriva legii. Pana la sanctionarea celor care au facut infractiuni nu mai participam la alegeri partiale”, declara, vineri, Ponta.

Opozitia a pus la cale o strategie de scapat cu fata curata

Alte partiale insa decat cele de ieri, din moment ce tot Ponta a precizat ca USL va lua “o decizie in acest sens” de abia luni, a doua zi dupa scrutin. Ceea ce dovedeste o data in plus ca acuzatiile erau menite doar sa scape USL-ul cu fata curata in caz de esec. Odata demarat procesul electoral propriu-zis, reprezentantii Opozitiei au completat lista pacatelor Puterii cu “santajarea” primarilor, impartirea de “mita electorala” (binecunoscutele pungi cu faina, zahar, ulei) si folosirea “turismului electoral”. In numele Puterii a ripostat chiar premierul Emil Boc, mare amator in ultimul timp de dueluri verbale cu liderul PSD: “Hotul striga hotul. Asta e cea mai corecta afirmatie si vorba romaneasca care i se potriveste cel mai bine lui Victor Ponta”.

author avatar
Simona Badulescu
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger