AcasăNewsAlegerile parlamentare, programate pe 9 decembrie

Alegerile parlamentare, programate pe 9 decembrie

Rezultatele anuntate de BEC (prezenta la vot pana la ora 21)

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 9 decembrie, au decis membrii Guvernului Romaniei, la propunea lui Victor Ponta. Initial se vehiculase data de 25 noiembrie.

Guvernatii au decis, sambata, ca data de 9 decembrie este cea mai potrivita pentru a avea loc alegerile parlamentare.

Initial, membrii Guvernului se gandeau sa programeze alegerile parlamentare pe data de 25 noiembrie, insa au intervenit modificari, alegandu-se ziua de 2 decembrie.

„Astazi suntem obligati sa adoptam data de 2 decembrie. E o data rea, din punctul meu de vedere, pentru ca sunt festivitatile de 1 Decembrie, este liber si de Sf. Andrei. Ar fi fost de o mie de ori mai bine sa fie pe 25 noiembrie. Nu stiu ce calcule are PDL, ca daca mai intarzie o saptamana alegerile nu stiu cat o sa mai creasca ei in sondaje. Haideti sa adoptam de principiu data de 2 decembrie si o sa va rog, domnul ministru pentru relatia cu Parlamentul, poate reusiti sa aveti o discutie luni si cu grupul PDL, pentru ca ei sunt cei care s-au opus datei de 25 noiembrie, si poate ii convingeti ca e bine pentru binele tuturor sa vina cat mai multi oameni la vot”, a declarat Victor Ponta, citat de realitatea.net.

Ulterior insa, la propunerea primului ministru, data la care vor avea loc alegerile parlamentare a fost modificata, alegandu-se ziua de 9 decembrie.

„2 decembrie este o data proasta, este liber de Sfantul Andrei, apoi urmeaza festivitatile de 1 decembrie, iar oamenii nu vor veni la vot”, si-a motivat acesta alegerea.

author avatar
Ionut Zgimbau
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger