AcasăNewsAlegerile din Grecia scumpesc creditele si painea romanilor

Alegerile din Grecia scumpesc creditele si painea romanilor

Rezultatele alegerilor din Grecia sunt multumitoare pentru autoritatile de la Bruxelles, dar nu si pentru romani. Euro s-a apreciat, ceea ce va duce la scumpirea creditelor si a painii.

Ratele creditelor se vor majora din cauza aprecierii euro

Partidul conservator Noua Democratie a castigat alegerile de duminica din Grecia, cu 29,66% din voturi, obtinand 129 de locuri in Parlament, din totalul de 300. Pe locul doi s-a situat stanga radicala, coalitia Syriza, care a primit 26,89% din voturile grecilor si a obtinut 71 de mandate de parlamentar. Pe locul trei s-au clasat socialistii din Pasok, care au obtinut 33 de locuri in Parlament, cu 12,28% din voturi. In Parlament au mai intrat si Stanga Democrata, Partidul Comunist, Grecii independenti si partidul neo-nazist Zorii de Aur .

Efecte negative

Moneda unica s-a apreciat pe toate pietele, inclusiv in Romania. Efectul va fi insa unul negativ pentru romani, deoarece aprecierea euro a adus deprecierea leului, ceea ce va majora ratele creditelor in valuta si va scumpi graul de import, fapt ce va duce la cresterea pretului painii in Romania.

author avatar
Arpad Dobre
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger