AcasăNewsALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Mai multe persoane s-au ales cu dosare penale

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Mai multe persoane s-au ales cu dosare penale

De la o zi cu alegeri prezidentiale nu puteau lipsi incidentele, iar reprezentantii fortelor de ordine sustin ca s-au inregistrat, deja, zeci de sesizari.

Conform reprezentantilor Ministerului Afacerilor Interne, noua dintre sesizari au fost nefondate, dar cel putin sase persoane s-au ales cu dosare penale.

De exemplu, in Caras Severin s-a semnalat disparitia a peste 400 de buletine de vot. Exista suspiciunea de incercare de fraudare a alegerilor dar, chiar si asa, procesul de vot nu a avut de suferit in conditiile in care s-au tiparit, ca fond de rezerva, cu 10% mai multe buletine de vot decat numarul necesar.

Pe numele presedintelui sectiei de vot s-a intocmit dosar penal pentru neglijenta in serviciu.

In Dambovita s-au inregistrat doua cazuri in care diferite persoane ofereau bani si bunuri oamenilor pentru a vota cu un candidat anume.

In Botosani, un primar s-a ales cu dosar penal dupa ce a luat la bataie un barbat care indemna oamenii sa mearga la vot.

De departe cel mai spectaculos caz pare sa fie cel al unui tanar de 17 ani si 10 luni, din Arges. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru ca a votat desi inca nu avea dreptul, el urmand sa implineasca 18 ani pe 2 ianuarie anul viitor.

Si reprezentantii Aliantei Crestin Liberale au depus o plangere la sediul IPJ Dambovita. Acestia se plang ca numeroase materiale denigratoare la adresa candidatului ACL, Klaus Iohannis, au fost imprastiate, duminica, in Targoviste si alte orase din Dambovita.

author avatar
Cristi Ionita
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger