AcasăNewsAlegeri Polonia: liberalii "premierului minune", Donald Tusk, au castigat!

Alegeri Polonia: liberalii „premierului minune”, Donald Tusk, au castigat!

Partidul liberal Platforma Civica al premierului Donald Tusk a obtinut victoria in alegerile legislative de duminica din Polonia, formatiunea reusind sa obtina 37,21 la suta din voturi, potrivit primelor rezultate partiale anuntate luni dimineata, dupa numararea a 14,93 la suta din voturi.

Premierul Donald Tusk a devenit celebru in Europa pentru masurile si politicile sale economice care au facut din Polonia singura tara cu o crestere economica consistenta in acesti ani de criza.

Platforma Civica a devansat partidul conservator de opozitie Lege si Justitie (PiS) al lui Jaroslaw Kaczynski, care a obtinut 29,98 la suta din voturi, si noua formatiune de stanga Miscarea Palikot (RP), care a obtinut 10,27 la suta din voturi.

Partidul taranesc, aliat cu liberalii in guvernul in exercitiu, a obtinut 9,22 la suta din voturi, iar partidul social-democrat SLD, 8,65 la suta.

Primele rezultate partiale confirma sondajele la iesirea de la urne realizate de institutul TNS OBOP, potrivit carora Platforma Civica a obtinut 39,6 la suta din voturi, devansand PiS (30,1 la suta), RP (10,1 la suta), PSL (8,2 la suta) si SLD (7,7 la suta).

Comisia Electorala a precizat ca rezultatele definitive vor fi date publicitatii marti.

 

author avatar
Ciprian Purice
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger