AcasăNewsAlegeri parlamentare 2020. BOMBA dinainte de scrutinul de duminică. COVID-19 face ravagii...

Alegeri parlamentare 2020. BOMBA dinainte de scrutinul de duminică. COVID-19 face ravagii la Biroul Electoral Central

Alegeri parlamentare 2020Alegeri parlamentare 2020. BOMBA dinainte de scrutinul de duminică. COVID-19 face ravagii la Biroul Electoral Central

Au mai rămas doar câteva ore până la alegerile parlamentare 2020. Pregătirile sunt în toi la Biroul Electoral Central, o autoritate care a fost lovită destul de puternic de COVID-19.

Preşedintele Biroului Electoral Central pentru votul prin corespondenţă a fost confirmat pozitiv la virusul SARS-CoV-2. Mai grav este că acesta a participat la o ședință cu mai multe persoane.

La nivelul Biroului Electoral, secția a doua pentru votul prin corespondență. Președintele Biroului Electoral secția a doua a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

Este de important de menționat că acesta a fost prezent la activitatea Biroului, nu se știe încă ce se va întâmpla cu ceilalți membri, dacă își vor putea continua activitatea sau dacă vor trebui să intre în izolare, a anunţat postul Antena 3.

Cum va fi afectată activitatea BEC?

Cei care au fost contacți direcți cu președintele secției ar trebui să intre în izolare pentru mai multe zile, ulterior să-și facă un test pentru a vedea dacă au contractat și ei virusul sau nu.

Este important de văzut și dacă la activitatea Biroului s-a păstrat distanța socială de 1,5 – 2 metri, dacă a fost purtată masca de protecție, pentru că în acest caz, dacă toate regulile au fost respectate, atunci există posibilitatea ca ceilalți membri să nu intre în izolare.

Preşedintele AEP, pozitiv la testul pentru Covid-19

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a fost depistat pozitiv cu virusul Covid-19 în urma testării Real-Time PCR efectuate marți și că își va desfășura în continuare activitatea ca membru al Biroului Electoral Central (BEC) în regim de videoconferință, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

AEP precizează că președintele instituției a mai efectuat, în cursul zilei de luni, un test rapid Covid-19 la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu”, al cărui rezultat a ieșit negativ.

Precizăm că președintele instituției își va desfășura în continuare activitatea ca membru al Biroului Electoral Central (BEC) în regim de videoconferință, iar atribuțiile deținute în cadrul Autorității vor fi preluate de vicepreședintele AEP, Zsombor Vajda„, anunță AEP.

author avatar
Andrei Ștefan
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger